szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új igazgatótanácsi tagok és vezető tisztségviselők érkeznek az Appeninnhez.

Bernáth Tamás, az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsának tagja lemond igazgatótanács tagsági tisztségéről, továbbá kezdeményezte vezérigazgatói munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését – írja tájékoztatásában a tőzsdei részvénytársaság.

Az Appeninn nagytulajdonosának előterjesztése alapján több személyt jelölt igazgatótanácsi tagi tisztségekre. Ezzel párhuzamosan a szeptember 30-i rendkívüli közgyűlésen több igazgatótanácsi tag mond le tisztségéről – emlékeztet a Portfolio.hu.

Az Appeninnben egy ideig mind Mészáros Lőrincnek, mind Tiborcz Istvánnak jelentős részesedése volt. A cégből először Mészáros, majd Tiborcz szállt ki május közepén. A miniszterelnöki vő cége, a BDPST Zrt. május 15-én értékesített 11 369 141 darab, a társaság által kibocsátott Appeninn részvényt az Avellino Holding Zrt. részére, továbbá 375 668 darabot az OTP Quality Nyíltvégű Részvény Alap részére, továbbá 98 046 darabot az OTP Zártkörű Intézményi Részvény Alap részére. Az Avellino Holding Zrt. Jellinek Dániel érdekeltsége, aki leginkább az ingatlanbefektetésekben az Indotek cégcsoport vezetőjeként ismert.

Tiborcz István az MTI-nek közleményben magyarázta még áprilisban az eladási szándékát. Azt írta, annak idején azért is kezdett el komolyabban ingatlanbefektetésekkel foglalkozni, mert szerinte ez egy olyan terület, amelyet kevésbé érintenek állami és önkormányzati tenderek, ő pedig még a látszatát is el akarta kerülni annak, hogy a személye miatt előnyben részesülnének az érdekeltségei.

Orbán Viktor veje 2015-ben alapította meg a BDPST Group nevű ingatlanfejlesztéssel és -forgalmazással, valamint szállodaüzemeltetéssel foglalkozó vállalkozását, amelynek azóta is meghatározó tulajdonosa.

2018-ban az uniós csalás elleni hivatal, az OLAF javasolta a magyar ügyészségnek, hogy indítsanak vizsgálatot, mert kartell és közbeszerzési csalás gyanúja merült fel az általa vezetett, majd később egy ideig általa tulajdonolt Elios Zrt. 2010 utáni tevékenységében, végül a kormány döntése értelmében nem uniós pénzből fizették ki a projektet, így az OLAF-nak nem maradt szerepe. Az Elios Zrt. számos közbeszerzést megnyert, amelyek magyar települések közvilágításának LED technológiával való felújítására vonatkoztak. 2018 november 6-án a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányában megszüntette az ügyben indult nyomozást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt nyolc koronavírusos beteg, 20 ezerhez közelít regisztrált fertőzöttek száma

Meghalt nyolc koronavírusos beteg, 20 ezerhez közelít regisztrált fertőzöttek száma

Háromszor annyian halnak meg háztartási balesetben, mint az utakon

Háromszor annyian halnak meg háztartási balesetben, mint az utakon

Tévedett a labor, mégsem koronavírusos az óbudai óvodás

Tévedett a labor, mégsem koronavírusos az óbudai óvodás