szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az épület tetőszerkezete teljesen megújul.

Javában zajlik a Nyugati pályaudvar nagyjából 8200 négyzetméteres tetőszerkezetének felújítása. A munka során megújul a négy kupola is: az egyiket, az állomás bal oldalán találhatót, már a helyére emelték.

©
©

A MÁV közlése szerint folyamatosan halad a tető új üvegtábláinak beépítése is, és már megkezdődött a Teréz körút és Nyugati tér sarkán található két tornyon a tetőszerkezet bontása is.

Az ősz elején elbontották és felújítják a peronvégi táblákat és az óraszerkezetet is. A lámpatestek, a hangszórók és a kábelezés bontása is folyamatos, épül a pallózás mellett az új csapadékvíz-elvezető rendszer. Az asztalos díszítőmunkák és a főpárkány restaurálási munkálatai folyamatban vannak, új gipszdíszek és húzott főpárkányvakolat készül.

Korábban a csarnokba futó vágányok felsővezeték-hálózatát szerelték, és a csarnok előtt új, ideiglenes ütközőbakokat építettek be a 10-13. vágányok lezárására, hogy a külső sínpárok a felújítás alatt is használhatók legyenek a vonatforgalom számára. A csarnokban 70 ezer légköbméteres térállvány épült, jelenleg további állványok építése zajlik. Egy 7000 négyzetméteres védőhálót is kialakítottak az utasok és a munkások védelme érdekében, valamint két toronydarut is felállítottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 300 autó adásvételi papírjával trükköztek csalók

Több mint 300 autó adásvételi papírjával trükköztek csalók

Ez az advent Bécsben is más lesz

Ez az advent Bécsben is más lesz

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját