szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az állami és a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokra nem vonatkozik a rendelet.

Változtatási tilalmat rendelt el Győr egész területére Dézsi Csaba András polgármester – írja a Népszava. Dézsi pénteken sajtótájékoztatón jelentette be az intézkedést, amit azzal indokolt, hogy a helyi építési szabályzat módosításáig ne valósuljanak meg olyan beruházások, amelyek akadályozzák a hosszú távú fejlesztési tervekben szereplő átgondolt, környezeti állapotot javító új szabályozást.

A polgármester azt is hozzátette, a tilalom a helyi építési szabályzat módosításának hatálybalépéséig, de legfeljebb a rendelet hatálybalépésétől számított három évig érvényes.

A tilalom nem vonatkozik a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokra, az állami, önkormányzati beruházásokra, az egészségügyi, nevelési, oktatási és szociális rendeltetésű beruházásokra, a nyomvonal jellegű építményeket érintő beruházások területére, az új lakóegységeket tartalmazó, önálló épület megvalósítására irányuló beruházásokra, valamint a családi házas övezetekre – olvasható a cikkben.

Dézsi szerint a tilalom nem azt jelenti, hogy nem lehet építkezni Győrben, viszont nem látják szívesen azokat a beruházókat, akik a hasznon kívül semmi mást nem helyeznek előtérbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!