Tetszett a cikk?

Lapértesülés szerint a felfüggesztés összefüggésben lehet azzal a feljelentéssel, amelyet öt, eredetvizsgálattal foglalkozó cég titoksértés és bitorlás miatt tett ismeretlen tettes ellen.

A Közbeszerzési Döntőbizottság ideiglenesen felfüggesztette a Belügyminisztérium gépjárművek eredetvizsgálatára kiírt pályázatát. A felfüggesztés ideiglenes intézkedés, a bizottság április 14-ig hoz határozatot, s addig nem kíván nyilatkozni az ügyben – közölte egy neve elhallgatását kérő tisztviselő. A BM sajtóosztálya annyit közölt, kedden kapták meg a felfüggesztésről szóló hivatalos értesítést, s a hivatalnak öt napja van, hogy tanulmányozza és véleményezze a határozatot.A Népszabadság című napilap szerdai számában azt írta: a felfüggesztés összefüggésben lehet azzal a feljelentéssel, amelyet öt, eredetvizsgálattal foglalkozó cég titoksértés és bitorlás miatt tett ismeretlen tettes ellen. Fodor János, a cégek jogi képviselője elmondta: ügyfelei szerint a Belügyminisztérium (BM) nem kezelte megfelelően a cégek technológiájáról készült tanulmányt. Az öt, eredetvizsgálattal foglalkozó cég átadta a technológiájának leírását a felügyeletet gyakorló BM-nek, amely külső szakértő bevonásával tanulmányokat készítetett az anyagokról. A BM ezután felmondta a cégekkel a szerződést, és új pályázatot írt ki, amelynek nyertese egyedüliként végezheti az eredetvizsgálatot - mondta az ügyvéd.A BM nem kommentálta a feljelentést. Tóth Gábor a Budapesti Rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese szerdán elmondta: a feljelentést és az iratanyagot elküldték az ügyészségnek, és azt kérik tőlük, hogy "fontolják meg a nyomozás ügyészségi hatáskörbe vonását tekintettel arra, rendőrségnek a Belügyminisztérium felettes szerve".A közúti, közlekedési nyilvántartásról szóló, 2003 áprilisában elfogadott törvényben a parlament arról döntött, hogy kiemeli az előzetes eredetiségvizsgálatot a vállalkozási tevékenységek köréből, s 2004. július 1-jével hatósági tevékenységgé alakítja át. A BM központi adatfeldolgozó hivatalának vezetője decemberben cáfolta, hogy a jelenleg eredetiségvizsgálattal foglalkozó cégek nem működhetnek tovább. Közölte, aki nem tud megfelelni a gépjármű valódiságának megállapításához szükséges technológiai, oktatási és képzési feltételeknek, az nem vehet részt a tevékenységben. A változtatás a gyakorlatban abban áll, hogy nem a vállalkozó, hanem a BM állítja majd ki az eredetiséget igazoló dokumentumot július 1-je után hatósági bizonyítványként. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Kevesebb béremeléssel lesznek kénytelenek beérni az óvatosabb háziorvosok

Kevesebb béremeléssel lesznek kénytelenek beérni az óvatosabb háziorvosok