Tetszett a cikk?

Kovács László szocialista pártelnök szerint a kormányfővel folytatott megbeszélésen "nagyobb léptékű átalakítások" kerültek szóba. Lapjelentések úgy tudják, hogy inog Kovács Kálmán és Csillag István széke, a sportminisztrériumot pedig Gyurcsány távozása után egyszerűen megszüntetik. Létrehoznának egy új, fejlesztési "szuperminisztériumot". Kovács külügyminiszteri székét állítólag Simonyi Andrásnak, washingtoni nagykövetetünknek ajánlják fel. E híreszteléseket kormánykörökben eddig nem erősítették meg.

Medgyessy tárgyalt mind a szocialsitak, mind a szabaddemokraták vezetőjével. Kovács László megerősítette, hogy fejlesztési minisztériummá alakulhat át az európai integrációs, tárca nélküli poszt, feladatkörébe a hosszú távú tervezés tartozna. A sport- és az informatikai tárca feladatainak átszervezésére vonatkozó kérdésre azt mondta: "egy ilyen szervezeti átalakítás .. együtt járhat minisztériumok megszűnésével és esetleg új tárcák létrehozásával"Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke korainak tartotta azokat a kérdéseket, amelyek a minisztériumok számának csökkentését és az informatikai tárca megszüntetését találgatták. A kormányátalakítást "túl sokáig húzni nem szabad, a döntésnek nyilván belátható időn belül meg kell születnie" - jelentette ki a szabad demokrata pártelnök. Medgyessy Péter korábban jelezte, augusztus végén alakítja ki elgondolásait a kormányátalakításról. (MTI, Magyar Nemzet, Népszabadság))

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom

Rendőrök verik szét a Putyin ellen tüntetőket, Navalnij feleségét is elvitte a karhatalom