szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Brüsszeli intőt kapott Kelet-Közép-Európa legnagyobb környezetvédelmi beruházása, a csepeli központi szennyvíztisztító - írja a legfrissebb HVG.

Mégpedig jó nagyot: az Európai Bizottság (EB) ellenőrei több mint 60 millió euróval, durván 15 milliárd forinttal rövidítenék meg a projekt támogatását, amely arra hivatott, hogy a Budapesten naponta keletkező 600 ezer köbméternyi szennyvízből 350 ezret kezeljen.

Ez meglehetősen komoly érvágás, hiszen a 429 millió euró össz-költségű beruházás –279 millió eurós támogatásának csaknem az egynegyedét jelenti. A szigorú fellépést „súlyos szabály-talansággal” indokolták az EB regionális politikai főigazgatóságának szakértői, bár nem számlamanipulálás történt, csupán a most már 50 százalékban kész építkezést megelőző közbeszerzési eljárást nem találták elég versenybarátnak.

Részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bio-szennyvíztisztító épülhet a Margitszigeten

Bio-szennyvíztisztító épülhet jövőre a Margitszigeten; a projekt koncepciója elkészült, azt a fővárosi önkormányzat környezetvédelmi bizottsága jóváhagyta. A szennyvíztisztítóban a hagyományos módszerekkel ellentétben nemcsak baktériumokat alkalmaznak a tisztítás során, hanem növényeket és állatokat, többnyire halakat is.