szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 44-es és 47-es főút Békéscsabát elkerülő szakaszán pénteken 9 órától délután 4 óráig félpályás útlezárás lassítja a forgalmat.

A demonstrációt szervező bélmegyeri, illetve tarhosi földtulajdonosi közösség képviseletében Perecz Sándor egy 137 aláírást tartalmazó petíciót adott át Erdős Norbert fideszes országgyűlési képviselőnek.

"Figyelemmel az ország jelenlegi súlyos belpolitikai helyzetére és a miniszterelnök úr elfoglaltságára, körzetünk országgyűlési képviselőjét kérjük meg a petíció átvételére és továbbítására" - közölte a demonstráció helyszínén a földtulajdonosok képviselője.

A petíció értelmében az érintettek alkotmányos jogaikat kívánják védelmezni, és saját földjeiken ők maguk akarják a vadászati jogot gyakorolni. Ennek érdekében 2006 szeptemberében létrehozták a bélmegyeri földtulajdonosok közösségét. Véleményük szerint a tulajdonhoz kapcsolódó jogaikat el akarja venni egy olyan érdekkör, melyet magas beosztású minisztériumi tisztviselők támogatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Felfüggesztették az útépítők elleni per tárgyalását

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma pénteken felfüggesztette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) útépítők ellen indított kártérítési perének tárgyalását, amelyet a cégek árfelhajtása miatt indított a NIF, arra alapozva, hogy a Gazdasági Versenyhivatal kartelezés miatt elmarasztalt több útépítő céget.

A dalai láma is megkapta az első oltását

A dalai láma is megkapta az első oltását

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Kurdisztán székhelyén, Erbílben pontifikált szentmisét Ferenc pápa

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket