szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több tucat lejárt bérleti szerződés meghosszabbításáról döntött az V. kerületi önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottsága a napokban, de a Magyar Televízió (MTV) Nádor utcai bérleménye nem volt közöttük, mert a köztévé nem is kérte ebben a körben a hosszabbítást - közölte az önkormányzat szerdán.

Sélley Zoltán, a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezetője elmondta: a bizottság több tucat esetben látta indokoltnak a bérleti jogviszony 2-4 hónappal történő meghosszabbítását. Arra a kérdésre, mikorra kell kiköltöznie a köztévének a bérleményből, úgy fogalmazott, május 31-vel járt le a határidő, ha az MTV záros határidőn belül nem költözik ki az irodából, akkor kiürítési pert indít az önkormányzat.

Az MTV kommunikációs irodája közölte: korábban többször is kérte a Magyar Televízió az önkormányzatot, hogy tovább maradhasson az ingatlanban, s noha mindeddig nem kaptak kedvező választ, fenntartják korábbi javaslatukat. Jelezték: először egy, majd háromnegyed évre kértek hosszabbítást a humánerőforrás és a gazdasági igazgatóság, valamint az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma által használt épületrészek használatára.

"Az egyeztető tárgyalások még folynak. S miután a bérlemény állapota változatlan, az MTV a bérleti jogviszony változatlan feltételekkel való meghosszabbítását kezdeményezte" - tudatták.

Múlt csütörtökön beszélt arról Czeglédi László kuratóriumi elnök, hogy a Magyar Televízió épületébe vagy a félkész óbudai székház közelébe költözik a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma, miután Belváros-Lipótváros önkormányzata a napokban arra szólította fel testületet: szombatig költözzön ki az általa használt ingatlanból. Mint mondta, "fizikailag lehetetlen" két nap alatt kiköltözni az MTV Szabadság téri székházától alig másfél sarokra lévő ingatlanból, ezért haladékot fognak kérni a polgármestertől.

Sélley Zoltán akkor úgy nyilatkozott: a törvényi előírásoknak megfelelően egy évvel korábban mondtak fel 230-240 olyan szerződést, amelyeket még a nyolcvanas években kötöttek, és akkori díjakat szabtak meg a város igen frekventált pontján lévő ingatlanokra. Nem kevesen akadtak, akik vállalták a piaci bérleti díjat, valamint a szerződésük változatlansága miatt elmaradt összeg befizetését, ugyanakkor több olyan partner is akadt, aki most kért haladékot a kiköltözésre; az ő ügyükben pénteki ülésén hoz döntést az önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottsága.

A három közmédium közül egyedül a Duna Televízió közalapítványa működik egy fedél alatt a felügyelt intézménnyel; a Magyar Rádió Közalapítvány az ezredfordulón hagyta maga mögött a Bródy Sándor utcai székházat - pár száz méterrel odébb, ugyanabban az utcában bérelt irodát.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Hat vállalkozó kedvű MTV-elnökjelölt

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára - értesült a kuratóriumi elnökség egyik tagjától percekkel a határidő hétfő kora délutáni lejárta után az MTI.

MTI Gazdaság

Szabálytalanságok az MTV szerződéseinél

A Magyar Televízió (MTV) egymillió forintnál nagyobb értékű szerződéseinek négyötödében "van valamilyen szabálytalanság" - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének egyik tagja a témával foglalkozó ülésük szünetében.

MTI Itthon

MTV: Hammer, Rudi és Szabó Stein is pályázók között

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára, mindannyiuk pályamunkája megfelel az alaki követelményeknek - értesült a kuratóriumi elnökség egyik tagjától az MTI. A köztévé ügyvezetője - és egyetlen alelnöke - nem szerepel az indulók sorában.

MTI Itthon

MTV: egy hét múlva elnökjelölés

Egy hét múlva ismét kísérletet tesz a tévéelnök-jelölésre és választásra a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége és társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratóriuma, miután pénteken még a javaslattételig sem jutott az ügy - értesült az egyik tagtól az MTI.

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága

Szépen fejlődik, már óvodába jár az SMA miatt kezelt Zente

Szépen fejlődik, már óvodába jár az SMA miatt kezelt Zente

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje