szerző:
MTI

Több tucat lejárt bérleti szerződés meghosszabbításáról döntött az V. kerületi önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottsága a napokban, de a Magyar Televízió (MTV) Nádor utcai bérleménye nem volt közöttük, mert a köztévé nem is kérte ebben a körben a hosszabbítást - közölte az önkormányzat szerdán.

Sélley Zoltán, a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezetője elmondta: a bizottság több tucat esetben látta indokoltnak a bérleti jogviszony 2-4 hónappal történő meghosszabbítását. Arra a kérdésre, mikorra kell kiköltöznie a köztévének a bérleményből, úgy fogalmazott, május 31-vel járt le a határidő, ha az MTV záros határidőn belül nem költözik ki az irodából, akkor kiürítési pert indít az önkormányzat.

Az MTV kommunikációs irodája közölte: korábban többször is kérte a Magyar Televízió az önkormányzatot, hogy tovább maradhasson az ingatlanban, s noha mindeddig nem kaptak kedvező választ, fenntartják korábbi javaslatukat. Jelezték: először egy, majd háromnegyed évre kértek hosszabbítást a humánerőforrás és a gazdasági igazgatóság, valamint az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma által használt épületrészek használatára.

"Az egyeztető tárgyalások még folynak. S miután a bérlemény állapota változatlan, az MTV a bérleti jogviszony változatlan feltételekkel való meghosszabbítását kezdeményezte" - tudatták.

Múlt csütörtökön beszélt arról Czeglédi László kuratóriumi elnök, hogy a Magyar Televízió épületébe vagy a félkész óbudai székház közelébe költözik a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma, miután Belváros-Lipótváros önkormányzata a napokban arra szólította fel testületet: szombatig költözzön ki az általa használt ingatlanból. Mint mondta, "fizikailag lehetetlen" két nap alatt kiköltözni az MTV Szabadság téri székházától alig másfél sarokra lévő ingatlanból, ezért haladékot fognak kérni a polgármestertől.

Sélley Zoltán akkor úgy nyilatkozott: a törvényi előírásoknak megfelelően egy évvel korábban mondtak fel 230-240 olyan szerződést, amelyeket még a nyolcvanas években kötöttek, és akkori díjakat szabtak meg a város igen frekventált pontján lévő ingatlanokra. Nem kevesen akadtak, akik vállalták a piaci bérleti díjat, valamint a szerződésük változatlansága miatt elmaradt összeg befizetését, ugyanakkor több olyan partner is akadt, aki most kért haladékot a kiköltözésre; az ő ügyükben pénteki ülésén hoz döntést az önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottsága.

A három közmédium közül egyedül a Duna Televízió közalapítványa működik egy fedél alatt a felügyelt intézménnyel; a Magyar Rádió Közalapítvány az ezredfordulón hagyta maga mögött a Bródy Sándor utcai székházat - pár száz méterrel odébb, ugyanabban az utcában bérelt irodát.
 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Hat vállalkozó kedvű MTV-elnökjelölt

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára - értesült a kuratóriumi elnökség egyik tagjától percekkel a határidő hétfő kora délutáni lejárta után az MTI.

MTI Gazdaság

Szabálytalanságok az MTV szerződéseinél

A Magyar Televízió (MTV) egymillió forintnál nagyobb értékű szerződéseinek négyötödében "van valamilyen szabálytalanság" - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének egyik tagja a témával foglalkozó ülésük szünetében.

MTI Itthon

MTV: Hammer, Rudi és Szabó Stein is pályázók között

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára, mindannyiuk pályamunkája megfelel az alaki követelményeknek - értesült a kuratóriumi elnökség egyik tagjától az MTI. A köztévé ügyvezetője - és egyetlen alelnöke - nem szerepel az indulók sorában.

HVG Hetilap

Portré Medveczky Balázsról, az MTV alelnökéről

Mesebeli történet: a Népszabadság és a Magyar Televízió valamikori belpolitikai sztárújságírójának idén 38 éves fia jó évtizednyi külsőzés és hét év belső karrier után lótifutiból egyszerre csak a közszolgálati tévé első embere lesz.

MTI Itthon

MTV: egy hét múlva elnökjelölés

Egy hét múlva ismét kísérletet tesz a tévéelnök-jelölésre és választásra a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége és társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratóriuma, miután pénteken még a javaslattételig sem jutott az ügy - értesült az egyik tagtól az MTI.

Elhunyt Martin Böttcher, a Winnetou-filmek zeneszerzője

Elhunyt Martin Böttcher, a Winnetou-filmek zeneszerzője

"Et resurrexit tertia die": Orbán Viktor latinul üzent húsvétra a közösségi oldalán

"Et resurrexit tertia die": Orbán Viktor latinul üzent húsvétra a közösségi oldalán

10 éve kihaltnak hitt növényt találtak Hawaiin

10 éve kihaltnak hitt növényt találtak Hawaiin

Két pályán is vesztésre áll a kormány

Két pályán is vesztésre áll a kormány

A kormány bevágta a kiskapukat, de azzal a lendülettel sok értelmes kezdeményezést is letarolt

A kormány bevágta a kiskapukat, de azzal a lendülettel sok értelmes kezdeményezést is letarolt

Terrorista támadást terveztek, őrizetbe vették őket Szaúd-Arábiában

Terrorista támadást terveztek, őrizetbe vették őket Szaúd-Arábiában