szerző:
MTI

Nem helyezte hatályon kívül a Heves Megyei Bíróság a hevesi megyegyűlés azon döntését, amelynek alapján a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat - tájékoztatott a megyegyűlés alelnöke.

A közgyűlési határozat megsemmisítését kérő MEDICARITAS szakszervezet, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének Kórházi Alapszervezete és a Magyar Orvosok Szövetsége Egri Szervezete az ítélőtáblához fellebbez a megyei bírósági döntés ellen - közölte Hegyaljai Judit, a kórházi alapszervezet elnöke.

Merczel Józsefnek, a megyegyűlés alelnökének közlése szerint a bíróság végzésében formai okkal indokolta a kereset elutasítását.

Eszerint a keresettel élő érdekképviseleti szervek nem voltak a közigazgatási eljárás olyan résztvevői, amelyeket megilletnek az ügyféli minőségből adódó jogosultságok - mint például a keresetindítás joga - idézte az indoklást az alelnök. Ezért a bíróság keresetlevelüket idézés kibocsátása nélkül utasította el - tette hozzá Merczel József.

A megyei bíróság döntése ellen a Fővárosi Ítélőtáblához lehet fellebbezéssel élni - tájékoztatott az alelnök.

Mindehhez hozzáfűzte, hogy sem a megyei bíróság előtt lefolytatott eljárás, sem a többi ügy nem akadályozza a kórház működtetését szabályozó szerződésben rögzített kötelezettségek végrehajtását.

A funkcionális privatizációról hozott döntést követően számos eljárást kezdeményeztek a vagyonkezelés átadásának ellenzői. Az 1300 dolgozót foglalkoztató intézmény 918 dolgozója írta alá azt a nyilatkozatot, hogy nem kíván lemondani közalkalmazotti jogviszonyáról. Utóbb, mintegy 200-an demonstratív módon "megerősítették" közalkalmazotti esküjüket.

A Heves Megyei Önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is indult, és ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat.

A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetőit, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek pedig demonstrációkkal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Cégvilág

Kettévált a Hospinvest Zrt.

A kiskunhalasi és a körmendi városi kórház működtetésének átvállalásával országos figyelmet kapott, 20 millió forint...

HVG Hetilap

Portré Kollányi Gáborról, a Hospinvest igazgatótanácsának elnökéről

"Idős szülők egykéje vagyok, építész édesapám irányította a budai Vár újjáépítésének tervezését, édesanyám könyvvizsgáló volt, én viszont 12 évesen eldöntöttem, hogy villamosmérnök leszek. Szüntelenül barkácsoló, szerelgető gyerek voltam" - tudatja az 50 éves egészségügyi vállalkozó, honnan nőtte ki magát kórház-privatizációi okán az ellenzék egyik kitüntetett célpontjává.

MTI Itthon

Szerződést bontatna a HospInvesttel a Heves megyei Fidesz-frakció

Rendkívüli közgyűlésen indítványozná a Heves megyei közgyűlés Fidesz-frakciója, hogy a szocialista vezetésű testület szerződésszegés miatt bontsa fel a szerződést a HospInvest Zrt.-vel; a cég 20 évre nyerte el a megyei kórház üzemeltetésének jogát.

Újabb razzia volt a Fészeknél

Újabb razzia volt a Fészeknél

Utolsó ellentámadásba kezdett a vesztésre álló ukrán elnök

Utolsó ellentámadásba kezdett a vesztésre álló ukrán elnök

Szentségtörés vagy instant siker: Hogy tetszik a kombi Porsche 911?

Szentségtörés vagy instant siker: Hogy tetszik a kombi Porsche 911?

A HVG nem is kívánhatna magának Bruce Willisnél jobb plakátfiút

A HVG nem is kívánhatna magának Bruce Willisnél jobb plakátfiút

Öngyilkosságot kísérelt meg a volt perui elnök, amikor jöttek a rendőrök letartóztatni őt

Öngyilkosságot kísérelt meg a volt perui elnök, amikor jöttek a rendőrök letartóztatni őt

Változtat a Microsoft, de továbbra is rengeteget fizet, ha valaki talál egy hibát

Változtat a Microsoft, de továbbra is rengeteget fizet, ha valaki talál egy hibát