szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Radioaktív anyagot szállító kamion hibásodott meg Orosháza térségében csütörtökön; senki nem volt veszélyben - tájékoztatott a rendőrség.

A kamion, amelynek a kormányszerkezete hibásodott meg, egy geofizikai mérésekhez szükséges, radioaktív anyagot tartalmazó berendezést szállított - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A járműről rendőri biztosítás mellett átpakolták az ilyen anyag szállítására alkalmas zárt konténert és egy másik kamionnal elvitték - mondta Kunos Gyula.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Radioaktív anyagot foglalt le a szlovák rendőrség

Szervezett bűnbandára csapott le a szlovák rendőrség az ország keleti végein, egy pontosan meg nem jelölt helyen, ahol a magyar hatóságokkal történő együttműködésnek köszönhetően egy kilogramm radioaktív anyagot sikerült lefoglalni.

MTI Itthon

Radioaktív anyagot jelzett a sugárkapu Biharkeresztesnél

Rádium 226-os izotópot rejtő dobozra jelzett be a biharkeresztesi határátkelő sugárkapuja, annyit már tudni, hogy a kibocsátott alfa- és gammasugárzás a dobozában nagyrészt elnyelődik, két méterről már gyenge a jel, így a vele kapcsolatba kerülők nem voltak veszélyben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

2021-ben berobban az elektromos autók piaca

2021-ben berobban az elektromos autók piaca

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól