szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Köszönetet mondott az amerikai nagykövetnek Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, amiért az Egyesült Államok megszüntette a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál működését.

Teleki László MSZP-s országgyűlési képviselő April H. Foley nagykövettel szerdán találkozott Budapesten, az USA külképviseleti székházában. A zárt ajtók mögötti megbeszélést követően Teleki László azt mondta: a találkozón a magyarországi cigányság helyzetéről, a kormány integrációs terveiről és a diszkrimináció elleni küzdelem eddigi eredményéről, valamint a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság tevékenységéről beszélgettek.

A romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott közölte: a romák társadalmi integrációjában nagy szerepe van a helyi programoknak, a megfelelő pénzügyi kondícióknak, de hozzáfűzte, a Roma Integráció Évtizede Programtól is elvárja, hogy az elérje a célközösséget, visszaszorítsa a diszkriminációt.

Teleki László elmondta: köszönetet mondott April H. Foley amerikai nagykövetnek a cigányság önszerveződéséért, társadalmi helyzetük javításáért végzett eddigi munkájáért.

A találkozón szóba kerültek a Magyarország utcáin tapasztalható rasszista jelenségek, amelyek erősítik a romákkal szembeni előítéleteket, valamint a Magyar Gárda tevékenysége is - tette hozzá. A szocialista képviselő közölte: köszönetet mondott az Egyesült Államok nagykövetének, hogy mára már nem érhető el a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál, amely amerikai szerverről üzemelt.

Magyarország még a múlt év elején kért adatokat jogsegélykérelem formájában az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumától a kuruc.info honlapot működtető egyesült államokbeli szerverről, de hiába, mert az amerikai törvények alapján nem kapott adatokat a weblap működtetőiről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Covid-19 blues": már neve is van annak, amit érzünk

"Covid-19 blues": már neve is van annak, amit érzünk

Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Érdemes lehet kivárni a teherbe eséssel a koronavírus-oltást

Érdemes lehet kivárni a teherbe eséssel a koronavírus-oltást