szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem adja hozzájárulását Szigetmonostor az átadás előtt álló Megyeri híd használatba vételéhez, mert a szeptember 15-i határidőig sem született kormányhatározat a kompenzációról, ami ennek feltétele lenne - közölte a falu polgármestere.

Molnár Zsolt (Fidesz) elmondta, hogy a Szentendrei-szigeten fekvő falunak az eredeti megállapodás szerint járna egy híd, ami a két partot összeköti. Az M0-ás hídnak ugyanis nincs lejárója a szigetre, mert a hatóságok környezetvédelmi megfontolásból megtiltották ennek építését, védve a szigeten lévő ivóvízbázist.

Csakhogy a lejáró megépítésének elmaradása miatti kompenzációként megígért kis híd sem készült el, helyette állt elő a tárca egy alternatív ajánlatcsomaggal. Ennek elfogadásához az önkormányzat feltételül szabta kormányhatározat megszületését az ügyben, ám az ígéreteken kívül más nem történt - tette hozzá.

Az alternatív ajánlatcsomag egy gyalogos híd megépítését, a két part közötti komp korszerűsítését és a szigeten egy tűzoltó- és mentőállomás létesítését foglalja magában. Mindez az önkormányzat számára elfogadható lenne, ha a megvalósulására a kormány garanciát adna. E nélkül a község továbbra is becsapottnak érzi magát. Ezért nem járul hozzá a híd használatba vételéhez, ám továbbra is kész a tárgyalásokra - hívta fel rá a figyelmet Molnár Zsolt.

A Megyeri híd a tervek szerint szeptember végén nyílik meg a forgalom előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alsónadrágásás, szúnyogfigyelés, digitális játék – ezzel is előrevihetjük a tudományt

Alsónadrágásás, szúnyogfigyelés, digitális játék – ezzel is előrevihetjük a tudományt

Különleges megoldást talált ki a Xiaomi, hogy lehűtse az összecsukható Mi Mix Foldot

Különleges megoldást talált ki a Xiaomi, hogy lehűtse az összecsukható Mi Mix Foldot

Kereken 500 lóerős az új Brabus Mercedes S-osztály

Kereken 500 lóerős az új Brabus Mercedes S-osztály