szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Óriási fanfárral hirdették meg múlt pénteken a falfirkátlanítási akciót. A nem egészen egy órás produkció során - a főpolgármester vezetésével - néhány megjelent önkéntes a firkákat ugyan nem távolította el, de annál készségesebben állt a fotósok, videókamerák kereszttűzében. A firkákat végül, a nyilvánosságot nélkülözve, néhány munkás törölte le.

A  Jászai Mari téren tetőpontjára hágott az izgalom: fehér ruhába öltözött Demszky Gábor és néhány,  a Szeretem Budapestet  Mozgalom által mozgósított lelkes aktivista. Sajnos a lemosás nem igazán sikerült, a fehérruhások inkább a kameráknak álltak be, inkább csak mímelték a falfirkák eltávolítását. Mintegy 50 perccel késöbb azután fel is adták:  lekerültek a fehér védőruhák, és a firkaeltávolítók békességgel hazamehettek. A PR gyakorlat mindenesetre sikeres volt.  

Mindez megtekinthető videónkon. VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!