szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vizsgálatot indított az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium annak érdekében, hogy kiderüljön, milyen álláspontot foglalt el az ügyészség az RTL Klub munkatársának rabosítása ügyében, illetve az hogyan befolyásolta a rendőrség munkáját - közölte Draskovics Tibor miniszter.

"Meg kell vizsgálni a konkrét ügyet, és ha történt valami hiba az eljárásban, azt természetesen korrigálni kell, és meg kell nézni a jogszabályokat is, hogy kellően segítik, védik-e azokat, akik fel akarják tárni a szabálytalanságokat és visszaéléseket. Ha úgy látjuk, hogy nem - sok jel mutat arra egyébként, hogy ez a védelem és támogatás még nem elég erős -, akkor a jogszabályokon is változtatni fogunk" - mondta Draskovics Tibor, aki hivatalos látogatáson külföldön tartózkodik.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szólt arról, hogy kollégái már elkezdték az újságíró rabosításának kivizsgálását, s az eredmények tükrében döntenek arról, kell-e korrigálni az eljárást, vagy jogszabály-módosításra lesz-e szükség.

A vizsgálat néhány napon belül befejeződhet - tette hozzá Draskovics Tibor. Magyarországnak olyan szabályozást kell kialakítania és működtetnie, amely segíti és védi mindazokat, akik a korrupciós ügyek feltárásában közreműködnek. Itt különös jelentőségük lehet az újságíróknak, őket is segíteni és védeni kell, hogy  a közvélemény elé tárhassák, ha valaki, mondjuk éppen mozgássérült-igazolványokkal próbál visszaélni.

A miniszter szerint - aki megjegyezte, hogy külföldi útja miatt a konkrét ügy részleteit nem ismeri - nyomós érdek fűződik ahhoz, hogy mindenfajta tisztességtelen magatartás, visszaélés, korrupció, a játékszabályok kijátszása felszínre kerüljön, mert ez az ország érdeke.

A Népszabadság csütörtöki számában azt írta, hogy a Fővárosi Főügyészség még a héten elbírálja Polgár Géza újságíró panaszát, aki leleplezte a mozgássérültek parkolási igazolványát kenőpénzért kiállító önkormányzati tisztviselőt és társát.

Az RTL Klub riportere azért fordult az ügyészséghez, mert november 4-én közokirat-hamisítással gyanúsította meg a BRFK abban a bűnügyben, amelyre ő hívta fel a hatóság figyelmét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu/MTI Itthon

Megdöbbenés az oknyomozó riporter rabosítása miatt

Elítélte az RTL Klub riporterének rabosítását szerdán az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadság-képviselője. Haraszti Miklós egyúttal a sajtóval kapcsolatos igazságszolgáltatási szabályok régóta esedékes reformját kérte a magyar hatóságoktól.

Meglátogatta Orbán Viktort a Roszatom vezérigazgatója

Meglátogatta Orbán Viktort a Roszatom vezérigazgatója

Bár még nincs is vakcina, egy magyar cég már a fizetős oltásra készül

Bár még nincs is vakcina, egy magyar cég már a fizetős oltásra készül

Új irodalmi díjat alapít a Mastercard

Új irodalmi díjat alapít a Mastercard