szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy BKV-ellenőrt tartóztattak le ma a rendőrök, mert külföldieket csaptak be. Egyiküknek már biztosan távoznia kell a BKV-tól.

A mai napon a rendőrség 4 BKV-ellenőrt ért szabálysértésen - értesült a hvg.hu. Ez az első eset, hogy ilyen előfordul a BKV-nál - mondta a hvg.hu-nak Kiricsi Karola, a BKV szóvivője.  A Rtl Klub Híradójában arról számolt be: az ellenőrök vagy használt jegyet adtak el 400 forintért vagy bizonylat nélkül bírságoltak. Ezt Kiricsi Karola úgy pontosította, hogy az ellenőrök nem használt jegyeket értékesítettek, hanem olyan jegyeket adtak el magasabb összegért, amelyeket hivatalosan nem is árulhattak volna. A saját zsebre dolgozó BKV-sok közül - mint Kiricsi Karola hozzátette - nem biztos, hogy mindegyik szabálytalanul járt el, sőt azt is elképzelhetőnek tartja 3-an nem is tudtak társuk feketézéséről.

A korábban főellenőrként tevékenykedő, mára ellenőrré lefokozott dolgozót két héten belül másodszorra kapják rajta a rendőrök. Múlt alkalommal - rendőrségi jegyzőkönyv híján - csak figyelmeztetést kapott a munkáltatójától, de ezekután - amint a jegyzőkönyvek beérkeznek a BKV-hoz - elbocsátják az ellenőrt, s a másik 3 dolgozó esetleges szerepét is  kivizsgálják  a szabálysértésben - hangsúlyozta a szóvivő a hvg.hu-nak. Az RTL Klub úgy tudja, vesztegetési eljárás indul ellenük.a BKV-nál.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!