szerző:
hvg.hu

Kocsis Máté józsefvárosi alpolgármester nem hosszabbítaná meg a Centrum Parkoló Kft-vel a kerületi kerékbilincselési feladatokra kötött szerződést, helyette a kerület szedné be a tiltott helyen parkolásért fizetendő büntetést. A politikus szerint ezzel kiszűrnék a pénzügyi visszaélést.

Bár az ügyészség nem tud arról, hogy a VIII. kerület közterület-felügyeletén is történt volna a terézvárosi vesztegetési ügyhöz akár csak hasonló eset, Józsefváros alpolgármestere a visszaélések kiszűrésével indokolta ötletét. Kocsis Máté azt szeretné, hogy a kerület ne hosszabbítsa meg a a kerékbilincselési feladatokra kötött szerződést a Centrum Parkoló Kft-vel - adta közre az RTL Klub nyomán a 8ker blog.

Józsefváros augusztus elején hirdette meg parkolásgazdálkodási rendszerek üzemeltetésére szóló pályázatát, amelynek jelentkezési határideje három napja jár le, eredményt elvileg szeptember 2-án, szerdán hirdetnek. Úgy tudni, az önkormányzat testületi ülését a témában ezt megelőző napon tartják. 

Nem csak itt, hanem Erzsébetvárosban és Terézvárosban is most jár le a Centrum Parkoló Kft.-vel 1999-ben a parkolási díjak beszedésére és a pótdíjazásra tíz év időtartamra kötött szerződés. Terézváros nyílt közbeszerzési eljárást írt ki – egyet a parkolóüzemeltetésre, egyet pedig a kerékbilincselésre.

A feltételrendszert mindkét esetben szembeszökően a Centrumra szabta a kerület. A kerékbilincselési közbeszerzést azonban Terézváros visszavonta, a Közbeszerzési Döntőbizottság pedig a parkolótendert függesztette fel.  A visszavonás és a felfüggesztés (bár a KDb nem indokolta) azután született, hogy kiderült: az ügyészség gyanúja szerint a kerületi közterület-felügyelet vezetője, Farkas Kálmán kenőpénzt fogadott el a Centrum Kft-től azért, hogy munkatársai minél több kerékbilincset rakjanak fel a gépkocsikra. Azt ugyanis a büntetési tételek begyűjtése után már a Centrum veszi le a kocsikról.

A HVG még letartóztatása előtt kérdezte Farkas Kálmánt arról, miért kell a kerékbilincseléshez a okvetlenül a Centrum közreműködése, a feladatot ugyanis - erről szól a józsefvárosi alpolgármester javaslata is - maga a közterület-felügyelet is el tudná látni. Farkas azzal indokolt, hogy akkor a kerület pénzén kellene kerékbilincset és GPS-rendszerrel ellátott autókat venni, utóbbiakat üzemeltetni, valamint a kerékbilincset leszerelő munkatársakat fizetni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Centrum-botrány: előzetesben a megvesztegetett közterületis

Előzetes letartóztatásba helyezte szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) Farkas Kálmánt, a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy pénzt fogadott el azért, hogy a közterület-felügyelők minél több autóra tegyenek kerékbilincset.

MTI Itthon

Gyanúsítotti kihallgatás a Centrumos D. Gábor ellen

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Centrum Kft. ügyvezetőjének helyettesét a terézvárosi kerékbilincselési ügyben - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn. Dudás Gábor - a közleményben csak "D. Gábornak" nevezik - augusztus 10-én reggel 8 órakor 215 ezer forintot adott át a Centrum Parkoló Kft. székhelyén a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjének, hogy a munkatársait még több bilincs elhelyezésére ösztönözzék.

Itthon

Parkolási korrupció a Terézvárosban

Eddig három gyanúsítottja van a Centrum Parkoló Kft. és a VI. kerületi közterület-felügyelők kerékbilincseléssel kapcsolatos vesztegetési ügyének, amely milliárdos üzleti érdekeket érinthet. Az ügyben számos megválaszolatlan kérdés van. Például nem tudni, miért vártak az ügyészek egy hetet az első centrumos gyanúsítással, a megvesztegetett közterületist pedig miért az utcán és nem a Centrum irodájában vették őrizetbe.

Vélemény

Dezertált pártkatonák zabrálnak és szabotálnak

Korrupcióbűzös ügyei mindegyik szekértábornak, közéleti oldalnak vannak és lesznek. De a párt-és tömegbázissal, politikai-szakmai jövőképpel rendelkező hatalmasság úgy nyúl a közösbe, hogy holnap és holnapután is legyen miből lopni. Egy hiteltelenség-rekordokat döntögető, önmagát túlélni akaró vezetés jövőtlen pártkatonája erre már nincs tekintettel. Ő már csak önmagára van tekintettel. Akár a győzelemre eleve esélytelen, vert hadsereg dezertált, fosztogató katonája

hvg.hu Itthon

Lapít a vesztegetési botrányba keveredett Centrum Kft.

Kenőpénzt fizetett a Centrum Kft. parkolási társaság a VI. kerületi közterület-felügyelet vezetőjének, akit vesztegetés miatt le is tartóztattak. Csakhogy a parkolási cégnél egyelőre senkit nem vettek őrizetbe, a kft. pedig mélyen hallgat az ügyről.

MTI Itthon

Parkolási cégek: a parlament vizsgálhatja őket

Az Országgyűlés létrehozhat vizsgálóbizottságot az önkormányzati parkolócégek vizsgálatára - döntött az Alkotmánybíróság (Ab), amelynek határozata a legutóbbi Magyar Közlönyben olvasható.

Kétszer tíz órára leállítják az egyik magyar bank sok szolgáltatását

Kétszer tíz órára leállítják az egyik magyar bank sok szolgáltatását

Epstein egyik áldozata szerint András herceggel is le kellett feküdnie

Epstein egyik áldozata szerint András herceggel is le kellett feküdnie

Gigantikus Orbán Viktor-portré figyeli a szentlőrincieket

Gigantikus Orbán Viktor-portré figyeli a szentlőrincieket

5,6 millió forinttól indul hazánkban a Skoda legkisebb divatterepjárója

5,6 millió forinttól indul hazánkban a Skoda legkisebb divatterepjárója

Sokkal olcsóbb lett a sárgarépa és a petrezselyem

Sokkal olcsóbb lett a sárgarépa és a petrezselyem

Illegális gyorsulási versenyzőket kapcsoltak le a rendőrök

Illegális gyorsulási versenyzőket kapcsoltak le a rendőrök