Tetszett a cikk?

Orbán Viktor vasárnap Esztergomba látogatott, előadást is tartott, amelyen jelen volt ugyan pártbeli polgármestere, Meggyes Tamás, ám a pártvezető és a polgármester még csak kezet sem fogtak - írja keddi számában a Népszabadság.

Nem fogott kezet és nem is beszélt egymással vasárnap Esztergomban Orbán Viktor és Meggyes Tamás, holott a város fideszes polgármestere jelen volt a Fidesz elnökének előadásán a Szent Adalbert Központban - írja keddi számában a Népszabadság. A lap fideszes forrása szerint nyilván nem véletlen, hogy ezúttal nem készült közös fotó Orbán Viktorról és Meggyes Tamásról, "túl sok a botrányos híradás Esztergomról".

Meggyes Tamás Orbán Viktor előadása alatt a leghátsó sorban ült. A lap kérdésére, hogy miért nem beszéltek egymással a pártelnökkel vasárnap, azt mondta: a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének rendezvényén csak "a helyszínt biztosító város polgármestereként" vett részt.

Orbánt érkezésekor egyébként jobboldali demonstrálók várták "Viktor, segíts!" feliratokkal, s éppen Meggyes ellen tüntettek a Szent István Gimnázium "szétverése" miatt. A polgármester szerint a tüntetők nem Fidesz-hívek voltak.

Bár Esztergommal kapcsolatban egyre több a botrányos híradás, a Népszabadság szerint a párt a választások előtt már nem valószínű, hogy lépne. Várhatóan februárban, a képviselőjelöltek megnevezésekor derül majd ki, hogy Meggyes politikai pályafutása miként folytatódik. A lap úgy tudja, ha nem lesz képviselőjelölt, akkor polgármester sem.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Visszaadta kitüntetését egy gimnáziumigazgató

Nyílt levélben jelentette be az esztergomi Szent István Gimnázium nyugalmazott címzetes igazgatója, hogy a visszaadta a város képviselő-testületének a 38 éves munkásságát elismerő díjat, mert az önkormányzat olyan vezetőt nevezett ki az intézmény élére, akit a tanárok, az alkalmazottak, az iskolaszék, a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat sem támogatott.

MTI Karrier

Huszonkét tanár ellen indít fegyelmit Esztergom önkormányzata

Az esztergomi Szent István Gimnáziumban a tanév végén történt diáksztrájkok, tanári függelemsértések és egy diák iskolán kívüli öngyilkossága miatt a tantestület 22 tagja ellen fegyelmi vizsgálatot kezdeményez a gimnázium igazgatója - erről döntött csütörtök éjjeli ülésén a képviselő-testület. Az ülésre, melyet 18 órára a Városháza nagytermébe hívtak össze, 53 napirendi pontot terjesztett elő Meggyes Tamás fideszes polgármester, ám ezek közül egyik sem szólt a fegyelmi ügyéről.

MTI Itthon

Hét tanárt kirúgnak az elhíresült esztergomi gimnáziumból

Hét tanárt elbocsátottak az esztergomi Szent István Gimnáziumból pénteken egy vizsgálat nyomán, melyet a képviselő-testület folytatott le; a nyár folyamán öten mondtak fel, így a tanévet 12 korábbi tanára nélkül kezdi meg az iskola - tudta meg az MTI az érintett tanároktól.

hvg.hu Itthon

Mi a bánat folyik Búbánatvölgyben?

Hatalmas beruházások kezdődnek meg az esztergomi Búbánatvölgyben, a természetben gazdag, de infrastrukturálisan szegény városrészben várhatóan megugranak majd a telekárak. Bár a tulajdonosok örülnek a fejlesztéseknek, aggasztja őket, hogy a közművesítés költségét rájuk terhelné az önkormányzat, miközben azt sem tudják, pontosan mennyibe kerül majd mindez. Az önkormányzatnál is csak becsült összegek vannak: az ivóvíz- és szennyvízvezeték lefektetésének költsége több száz millió forintra, míg az utak építése milliárdokra rúghat.

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

A Mastercard meglátta a lehetőséget a Brexitben, ötszörösére emeli a britekre kivetett tranzakciós díjakat

A Mastercard meglátta a lehetőséget a Brexitben, ötszörösére emeli a britekre kivetett tranzakciós díjakat