szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kovács László szerint az áprilisi választásokon két, homlokegyenest ellentétes program ütközik egymással, ezért a választás tétje nagyobb, mint amekkora az elmúlt húsz évben bármikor volt.

  A volt EU-biztos, az MSZP korábbi elnöke szombaton a Nyíregyházi Állatpark Zöld Piramisa előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: ugyanakkor egyszerűbb a választás, mint korábban, hiszen nem öt vagy hat, hanem csak két út, a demokratikus baloldal, illetve a jobbközép és a szélsőjobb programja közül kell választani. A politikus úgy fogalmazott, hogy az egyiket a szocialisták, a másikat pedig a Fidesz és a Jobbik - egymással hadakozva - ajánlja fel, és az utóbbi két párt programja csak "csomagolását" tekintve különbözik egymástól. Míg a Fidesz "tekintélyuralmi rendszere" egy elegánsan csomagolt programban jelenik meg, addig a Jobbiké újságpapírba csavarva, a választókhoz mintegy "odavágva" - mondta.

A volt uniós biztos a választások tétjéről szólva elmondta, hogy a választóknak több kérdést kell feltenniük maguknak a voksolás előtt, az egyik ilyen a demokrácia kérdése. Az a kérdés, hogy olyan országban akarunk-e élni, ahol szilárd a demokrácia, és maradéktalanul érvényesülnek a jogállamiság feltételei vagy olyanban, ahol egy "centrális politikai erőtér", azaz egy nagy kormányzó párt határozza meg a nemzeti érdeket - fejtette ki a politikus. Szerinte a választóknak azt is el kell dönteniük, hogy igazságos, szolidáris, egy, az Európai Unióba harmonikusan illeszkedő országot szeretnének vagy egy ezzel gyökeresen ellentéteset.
    Kovács László az uniós forrásból épített látványosság, a Zöld Piramis előtt arról is beszélt, hogy az ország folyamatosan épül-szépül, ezért fel kell tenni a kérdést, hogy szavahihetők-e azok a politikusok, akik romokban álló országról beszélnek.

Vajon hitelesek-e azok a Fidesz-vezetők, akik egy-egy önkormányzat élén jogos büszkeséggel vesznek részt alapkőletételeken és avatásokon, hiszen nyilvánvalóan nem romok alapkövét rakják le, és tényleges létesítményeket avatnak fel? - kérdezte a Horn-kormány külügyminisztere. Az ellenzék éveken át arról beszélt, hogy előnytelen feltételekkel lépett be Magyarország az Európai Unióba, több pénzt fizetett be, mint amennyit visszakapott; ebből a forrásból viszont számtalan fejlesztés valósult meg szerte az országban - tette hozzá Kovács László.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Dézsi Csaba András: Nem a falnak nekimenő ember vagyok

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Fizikaórát tart Orbánnak az Economist a jogállami vitában

Késsel támadtak egy rabbira Bécsben

Késsel támadtak egy rabbira Bécsben