szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogszabálysértést állapított meg Bács-Kiskun megye 8-as választókerületében az MSZP képviselőjelöltjének szórólapjával kapcsolatban pénteki ülésén a helyi választási bizottság - közölte Farkas Lajos, a testület elnökhelyettese.

A határozat szerint a választás tisztaságát, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlást sértette meg a szocialista képviselőjelölt a szórólappal, melyben azt kérte a választóktól, hogy ne szavazzanak a Fidesz-KDNP jelöltjére, mert az a területi listán már bejutott az Országgyűlésbe - mondta Farkas Lajos. A határozatról értesítést kap az MSZP választási bizottságba delegált tagja, aki nem vett részt az ülésen - tette hozzá a testület elnökhelyettese.

A szórólapok ügyében a rendőrség a Fidesz helyi képviselőjének feljelentése alapján szerdán nyomozást rendelt el a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt. Nyíkos Tamás főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: Bács-Kiskun megye 8-as választókerületében olyan szórólapok kerültek a postaládákba, amelyek a részvételi szándékot befolyásolhatják. A nyomozás során a rendőrség megállapította: a választókerület településein eljuttatták a választókhoz a szórólapot.

Az MTI szerdán megkereste Szabó Károlyt, az MSZP képviselőjelöltjét, aki elismerte, hogy ők készítették és juttatták el a postaládákba a szórólapokat, de kiemelte: azon a valóságot állították, mert a Fidesz-KDNP jelöltje a megyei listán már mandátumot szerzett. Mesterházy Attila, az MSZP listavezetője a csütörtökön, Kiskunhalason tartott lakossági fórum előtt elmondta: nem ért egyet azzal, ha bármelyik párt a választókat megpróbálja megtéveszteni. Sajnálatosnak nevezte, hogy a második fordulóra eldurvult a kampány.

Bács-Kiskun megye 8. számú, Kiskunhalas központú választókerületében az országgyűlési választások első fordulójában a szavazatok 49,04 százalékát kapta meg Lukács László, a város alpolgármestere, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje. Második helyen a Jobbik jelöltje, Vizi István végzett a szavazatok 20,44 százalékával, míg a harmadik Szabó Károly, az MSZP képviselőjelöltje lett a szavazatok 17,5 százalékával. A megye tíz választókerülete közül csak itt tartanak vasárnap második fordulót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Orbán Edelényben: átkozottul bonyolult a helyzet

Orbán Viktor csütörtökön Edelénybe érkezett, ahol beszédében arra buzdította a polgárokat, hogy szakítsanak a múlttal, s szavazzanak a "három harmadra". Munkatársunk a helyszínen Schmitt Pállal is találkozott, aki megígérte az adócsökkentést.

hvg.hu Itthon

Más országban ébredhetnek a biciklisek a választások után

A kerékpáros közlekedést választók valóban más országban ébredhetnek április 26-án. Na, nem mintha a Fidesz túlhangsúlyozná programjában a fenntartható közlekedés ezen formáját, inkább a Magyar Kerékpárosklub felhívása formálhatja át az utcaképet.

MTI Itthon

Orbán hétfőn nevezheti meg újabb miniszterjelöltjeit

Hétfőn, a parlamenti választás második fordulójának másnapján két miniszterjelölttel bővülhet Orbán Viktor leendő kormányának névsora, a Fidesz elnöke ugyanis várhatóan megnevezi belügyminiszter-jelöltjét és a pénzügy-gazdaság irányításának várományosát.

HVG Itthon

Jobbik-előretörés a Dunántúlon

Az alsó középosztályban egyre vonzóbb a Jobbik retorikája – erre a következtetésre jutott a HVG elemzése a dunántúli választási eredmények alapján.

MTI Itthon

Még két napig regisztrálhatnak az igazolással szavazók

Még két napig, péntek délutánig vetethetik magukat fel a névjegyzékbe azok az igazolással szavazók, akik nem a lakóhelyükön, hanem más magyarországi településen kívánnak szavazni az országgyűlési képviselő-választás második fordulójában, vasárnap.

MTI Itthon

Elmarasztalta Kiss Pétert a helyi választási bizottság

A helyi választási bizottság szerint az Újpesten parlamenti mandátumért induló MSZP-s Kiss Péter megsértette a választási eljárásról szóló törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét azzal, hogy kampánykiadványában azt állította: "a szavazóturisták mintegy ezer szavazata a Fideszt és a Jobbikot erősítette".

5000 eurós büntetést kapott az RTL II a Showder Klub miatt

5000 eurós büntetést kapott az RTL II a Showder Klub miatt

Ahol minden eldőlhet: így áll Trump és Biden a frontállamokban

Ahol minden eldőlhet: így áll Trump és Biden a frontállamokban

Így gyorsul a 740 lóerős Audi Q8 – videó

Így gyorsul a 740 lóerős Audi Q8 – videó