szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nevében, a szervezet hamisított fejléces papírján és borítékjában leveleket postáztak ki az elmúlt napokban.

A feladók a 2010. április 7-i keltezésű levelekben – többek között korábbi nyilvános felügyeleti tájékoztatókat, sajtóközleményeket is összeollózva – azt a hamis látszatot keltik, mintha a felügyelet az Új Magyarország Mikrohitel Programok egyes pályázatain a program végrehajtásáért felelős irányító hatóság, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviselőjeként járna el.

A PSZÁF közleményében hangsúlyozza: az érintett postai küldeményeket tudta nélkül küldték szét, a felügyelet nem lát el ilyen szerepet, s a levelek pontos célja egyelőre ismeretlen. A PSZÁF az ügy kapcsán feljelentést tett az illetékes nyomozó hatóságnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Akár kétmilliárdos bírságot is kiszabhat a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) megújította intézkedési- és bírságpolitikáját, szélesítette az intézkedési lehetőségek skáláját, egyúttal megemelte a jogsértések, szabálytalanságok esetén kiszabható bírságok összegét.

MTI Gazdaság

Visszavonta a PSZÁF a Star Finance engedélyét

Visszavonta a Star Finance Pénzügyi Tanácsadó Kft. független biztosításközvetítői tevékenységi engedélyét és a társaságot törölte a felügyeleti nyilvántartásból a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) − közölte a felügyelet.

540 milliárd forintot nem tudott tavaly behajtani a NAV

540 milliárd forintot nem tudott tavaly behajtani a NAV

202 koronavírus-fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

202 koronavírus-fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

Online is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálási kérdőív

Online is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálási kérdőív