szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mesterházy Attila, ha felkérést kap rá, "nagyon komolyan" elgondolkodik azon, hogy elvállalja az MSZP elnöki posztját.

A szocialista listavezető a TV2 Mokka című műsorában hétfő reggel azt mondta: most az a legfontosabb, hogy értékeljék a kialakult helyzetet, az elmúlt húsz, nyolc és négy év eseményeit. Csak őszinte, objektív és alapos elemzés után lehet újjáépíteni az MSZP-t - tette hozzá. 

Alapszabályi okai vannak, hogy az MSZP elnöksége nem mondott le vasárnap este, csak kilátásb helyezte azt - mondta Mesterházy Attila, aki szerint legalább két forgatókönyv van, és az sincs kizárva, hogy a teljes tisztújítás lezajlik az önkormányzati választásokig, hiszen kilencven napot ad rá az alapszabály. Úgy fogalmazott: nem hiszi, hogy bárki bebetonozott ember lenne az MSZP-ben.    

Mesterházy Attila azt reméli, hogy tartalmilag tudnak olyan új politikát kialakítani, ami miatt újra vonzóak lesznek a választók számára, ez azonban akár többéves folyamat is lehet. A párt jelenlegi frakcióvezetője hozzátette: formailag is változtatni kell az MSZP működésén, és kifelé is láthatóvá kell tenni, hogy a tartalom és a forma is változott. Ezért ő inkább annak örülne, ha minél több új arc tudna megjelenni az MSZP elnökségében - jelezte. A listavezető hangsúlyozta: az MSZP-nek egységesnek kell maradnia, és ezért mindent meg fog tenni. 

Mesterházy Attila hiányolta Orbán Viktor vasárnap esti beszédéből, hogy a Fidesz elnöke minden magyar miniszterelnöke kíván lenni. Ez szimbolizálná a legjobban, hogy valóban nemzetben gondolkodnak, nem egy párt hatalmában - hangoztatta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Lendvai lemond?

Lendvai Ildikó pártelnök elhárította a lemondását firtató újságírói kérdést, amikor megérkezett az MSZP fővárosi székházába vasárnap délután, de az MTI úgy tudja, ezt még az este folyamán bejelenti.

Iványi Gábor kollégiumi helyeket, ebédet és iskolát adna az SZFE-seknek

Iványi Gábor kollégiumi helyeket, ebédet és iskolát adna az SZFE-seknek

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál

Kiégett egy kocsi, lezárták a Balatoni utat Gárdonynál

Világelső szemműtét Japánban: iPS-sejtekből származó látósejteket ültettek be

Világelső szemműtét Japánban: iPS-sejtekből származó látósejteket ültettek be