szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Móricz Zsigmond körtéri és a Keleti pályaudvari metróállomást látogathatják meg az érdeklődők vasárnap a DBR Metró Projekt Igazgatóság szervezte nyílt napon, de jótékonysági koncert, színházi előadás és kiállítás is színesíti a programokat.

A látogatók délelőtt 10-től 16 óráig szakmai vezetéssel tekinthetik meg a metróépítést, a tízfős csoportok tízpercenként indulnak, regisztrálni a www.metro4.hu weboldalon szükséges.

A Móricz Zsigmond körtéri állomásra azért esett a választás, mert a szerkezete elkészült, és az eddigi eredmények kezdenek látványossá válni. A Keleti pályaudvari megálló pedig azért érdekes, mivel ez lesz a 4-es metró első szakaszának ideiglenes végállomása, ide érkeznek meg néhány hónap múlva az alagútépítő pajzsok - közölte Pető Szabolcs, a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője csütörtökön.

A Móricz Zsigmond körtéri megállóban reggel 9-kor Molnár Gyula, Újbuda polgármestere nyitja meg a Gomba épületére kiírt tervpályázatokat bemutató kiállítást. Hamarosan kiderül, hogy melyik elképzelés valósulhat meg, hiszen a tervekből már csak kettő áll versenyben - tájékoztatott a szóvivő. A megnyitó után, fél 10-től a belső beépítő, majd a vágányépítő tart rövid szakmai előadást az általuk végzett munka kihívásairól.

Extrém helyszínen, a Móricz Zsigmond körtér alatt több mint 20 méter mélyen színházi előadás és koncert várja az érdeklődőket. Délután 17 órától Víg-dallamok címmel a Vígszínház társulatának előadásában sanzonokat, verseket és népdalokat hallhat a közönség. A 200 forintos belépőből befolyt összeget a színház jótékony célra, a Down Egyesületnek ajánlotta fel. Este 19 órától a Kis Kreatív Band szórakoztatja a publikumot, felcsendül a többi között a Gedeon bácsi, az Emese és a Valami Amerika című dal. A zenekar a bevételt szintén jótékonysági célra, a fogyatékkal élő fiatalokból álló Nemadomfel Zenekarnak ajánlotta fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészárosnak jó oka van arra, hogy saját cégére bízza személye és vagyona védelmét

Mészárosnak jó oka van arra, hogy saját cégére bízza személye és vagyona védelmét

Meghalt a koronavírus-fertőzéssel kezelt szabolcsi kórházigazgató

Meghalt a koronavírus-fertőzéssel kezelt szabolcsi kórházigazgató

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe