szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nagygyűlést tart szombaton, a miniszterelnöki eskütétel napján a Fidesz-KDNP a budapesti Kossuth Lajos téren, a Parlament előtt - jelentette be szerdán Szijjártó Péter, aki úgy fogalmazott: "újra Kossuth tér!".

A Fidesz szóvivője az Országházban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: szombaton esküt tesz az új korszak első kormányának leendő miniszterelnöke, és "ezzel kezdetét veszi a nemzeti együttműködés korszaka". Szombat az új kezdet napja, és ezt a napot "szeretnénk együtt ünnepelni mindazokkal, akikkel együtt fogjuk felépíteni a nemzeti együttműködés rendszerét", amely nehéz, ám felemelő feladat lesz - közölte Szijjártó Péter.

A szombaton, a kormányfői eskütétel és a parlamenti ülés után, 15 órakor kezdődő rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is. "Úgy gondoltuk illendőnek, hogy az új kezdet napján, azon a napon, amikor az új korszak a miniszterelnök eskütételével elkezdődik, azt megünnepeljük mindazokkal, akiknek nagyon sokat köszönhetünk, és akikre majd aztán számítunk a nemzeti együttműködés rendszerének felépítésében" - zárta szavait a szóvivő.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Orbán: a kormányprogram az új rendszer iránytűje

Új rendszerről, szemléletváltásról beszélt a kormányprogram expozéjában Orbán Viktor. A kijelölt miniszterelnök kedden a parlamentben elmondott beszédében a programot az "új rendszer iránytűjének" nevezte, és hangsúlyozta, a láthatatlan paktumok ideje lejárt. Kiemelte: a következő négy évben új alkotmányt kell létrehozni, haza kell hívni külföldről a fiatalokat, és változtatni kell a Magyarországról való gondolkodásban, az új társadalmi szerződésben ugyanis a hazaszeretet az első pont.

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

A felső párezer kombija: Porsche Panamera-menetpróba

A felső párezer kombija: Porsche Panamera-menetpróba

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény