szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Egyre több kereskedőnél van lehetőség arra, hogy a karácsonykor megvásárolt, ám később feleslegesnek bizonyult termékeket kicseréltesse a vásárló - áll a Fogyasztóvédők Országos Egyesületének közleményében.

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a terméket nem használták és hibátlan, illetve ha a hibát csak a karácsony után, használatbavételkor vették észre. A hibátlan termékek cseréje egyébként nem kötelező.

A FOE javasolja, hogy ezt a többlet vállalást, illetve annak pontos tartalmát a kereskedők a későbbi viták elkerülése végett egyértelműen jelezzék. Alkalmas erre a FOE szerint, ha a blokk hátuljára ráírják, hogy meddig lehet kicserélni a terméket. A FOE arra hívja fel a vásárlók figyelmét, hogy az ajándéknak szánt termék esetében tájékozódjanak arról, hogy az eladó csak az ünnepi alkalomra való tekintettel vállalja-e a kicserélését, akkor is, ha az hibátlan.

A Fogyasztóvédők Országos Egyesülete emlékeztet arra, hogy minden kereskedőnek ki kell cserélnie a hibás árut akkor, ha a vásárláskor a vevő nem tudott a hibáról. Ez az akciós termékekre is vonatkozik. Cserét a vásárlást követően három munkanapon belül a vásárlás helyén lehet kérni. Nem kötelező azonban a hibátlan áruk kicserélése. Ilyenkor csak a kereskedő jóindulatán múlik, hogy a bizonylattal együtt visszahozott ajándékot kicseréli-e másikra vagy esetleg levásárolhatják az árát az üzletben - áll a FOE közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kínában most látták elérkezettnek az időt az eredeti VW Bogár lemásolásához

Kínában most látták elérkezettnek az időt az eredeti VW Bogár lemásolásához

197 koronavírusos beteg halt meg

197 koronavírusos beteg halt meg

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton