szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szocialista párt szóvivője, Török Zsolt felszólította a kormányt, haladéktalanul tegyen lépéseket annak érdekében, hogy alacsonyabb legyen a benzin és a gázolaj ára.

 Török Zsolt keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a drága benzin és gázolaj nemcsak az autóval közlekedőket érinti, hanem megjelenhet az élelmiszerárakban, az emberek mindennapjaiban.

A szocialista politikus azt javasolta a kormánynak, hogy engedje el a benzin és a gázolaj áfájának egy részét. Emlékeztetett arra: Varga Mihály ellenzéki politikusként - háromszáz forintos benzinár mellett - 2008 júniusában úgy nyilatkozott: a kormánynak igenis van lehetősége a probléma kezelésére és a jövedéki adó csökkentésére.

A szóvivő véleménye szerint a benzin és a gázolaj ára a kormány felelőtlen politikájának köszönhetően szökött az egekbe. Hozzátette: a nyersanyagára nem indokolja a magas árszintet, mivel míg 2008-ban 150 dollár volt a hordónkénti olajár, most 75 és 90 dollár között mozog. Ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet arra, hogy a forint árfolyama viszont folyamatosan ingadozik.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a magas üzemanyagárakban a különadók is megjelennek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig néhányan hisznek abban, hogy Szájer "házibuliban" járt

Alig néhányan hisznek abban, hogy Szájer "házibuliban" járt

Alaposan átértelmezték az oroszok a Mercedes-AMG GT-t

Alaposan átértelmezték az oroszok a Mercedes-AMG GT-t

Most már biztos, hogy nem aszteroida, hanem egy 54 éves rakéta a Föld körül keringő titokzatos objektum

Most már biztos, hogy nem aszteroida, hanem egy 54 éves rakéta a Föld körül keringő titokzatos objektum