szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Zuschlag János vádlott társaira kiszabott büntetések enyhítését indítványozták a védők, a harmadrendű vádlott, Katus Ferenc ügyvédje pedig védence felmentését kérte.

A Szegedi Ítélőtáblán zajló másodfokú tárgyalás során perbeszédeikben a védők azt hangsúlyozták, hogy a bíróság a bűnszervezet meglétét lényegében a másodrendű vádlott, Lados István – Zuschlag János egykori személyi titkára – önellentmondásokkal és gyakran más vallomásokkal is ellentétben álló nyilatkozataira alapozta. Annak ellenére, hogy azok hitele megkérdőjelezhető, hiszen Lados István az eljárás során végig a vádalku reményében tett vallomást.

Az első fokon eljárt Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerint Zuschlag János és társai részben fiktív civil szervezeteket felhasználva szabálytalanul költöttek el több mint 72 millió forint közpénzt. Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a pénzt a kiskunhalasi MSZP-alapszervezet működtetésére fordították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!