szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Állami Számvevőszék jelentése szerint a Meggyes Tamás fideszes polgármester vezette esztergomi önkormányzat már 2007-ben az adósságrendezési eljárás elkerülése érdekében vett fel hitelt - mondta Tétényi Éva polgármester.

A város független polgármestere arra reagált, hogy a helyi Fidesz-KDNP-frakció vezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: mintegy 2,5 milliárd forintnyi támogatást nem tudnak kiosztani Esztergomban a polgármester által "törvénytelenül" elindított, már folyamatban lévő csődeljárás miatt. Steindl Balázs szerint Tétényi Évát terheli a felelősség a támogatások elmaradása miatt, mivel szükségtelen volt a "város nyakába zúdítania" a csődeljárást; a város gazdálkodása nem volt olyan rossz helyzetben, mint állította.

Tétényi Éva emlékeztetett arra, hogy az előző önkormányzat vezetői "az egyik hitelt a másikkal fedezték, végül a már születendő gyermekeknek félretett Szent Miklós Alap 610 millió forintját is eltékozolták, mert a pénzt fedezetül ajánlották fel működési hitelre, és az önkormányzat már nem tudta visszafizetni".

A pénteki sajtótájékoztatón Takács István, az önkormányzat volt sajtófelelőse arról beszélt, hogy ő készítette azt a listát, amely néhány hete került napvilágra, és amelyet "halállistaként" emlegetnek. Hozzátette: nem "feketelistának" szánta a neveket tartalmazó papírt, hanem az önkormányzat, a polgármester és a bizonyos képviselők ellen az interneten támadást indító ismeretlenek lehetséges névsora volt, egy elemzés része.

A névsorról Tétényi Éva elmondta; szomorú, hogy a sajtós saját elmondása szerint listát írt az önkormányzat lehetséges ellenségeiről. A polgármester szerint inkább úgy kellett volna a várost vezetni, hogy az önkormányzatnak ne legyenek ellenségei, és akkor nem fordult volna elő, hogy a választók kétharmada megvonja a bizalmat a korábbi polgármestertől, a fideszes Meggyes Tamástól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

Mit tehetnek a jegybankok, hogy ne söpörjön el mindent a válság?

Jakab Ferenc: Rá fog menni az évünk a járványra

Jakab Ferenc: Rá fog menni az évünk a járványra