szerző:
FH
Tetszett a cikk?

Az OTP közleménye szerint minden bizonnyal egy külföldi webszerver segítségével próbáltak meg információkat kicsalni az ügyfelektől. A pénzintézet hétfőn, dél körül kapta az első értesítést a visszaélésről, egyelőre nem tudni, hogy bedőlt-e valaki a csalóknak.

Az OTP közleménye szerint minden bizonnyal egy külföldi webszerver segítségével próbáltak meg információkat kicsalni az ügyfelektől. A pénzintézet hétfő délután egy óra előtt kapta az első értesítést a visszaélésről, arról még nincs információ, hogy történt-e sikeres adatszerzés. A pénzintézet az ilyen esetekre vonatkozó incidenskezelési eljárás szerint járt el, és megtette a szükséges intézkedéseket: a támadó weboldalt letiltatta, az ügyfeleket tájékoztatta. Mivel az oldal hamisított webhelynek minősül, a böngészők már nem engedélyezik a hozzáférést.

Az OTP tájékoztatása szerint az incidens átlagosnak mondható, az ügyfeleket félretájékoztató írásos anyagban az aránylag kevés helyesírási hiba arra utalhat, hogy magyarul tudó ember vagy emberek fogalmazták meg. Az OTP hangsúlyozza, hogy az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat. A cég azt kéri az ügyfelektől, hogy amennyiben megadták adataikat, haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben. A hitelintézet a visszaélési kísérlet miatt már megtette a szükséges biztonsági és jogi lépéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre

Fullajtár Andrea: Döntenem kellett, rámegyek-e testileg és lelkileg a küzdelemre

Müller: A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet

Müller: A jövő héten kevesebb Pfizer-vakcina érkezhet

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben