szerző:
MTI

Az önkormányzatok felkérték a kormányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy még több rendőr teljesítsen szolgálatot a települések közbiztonságának védelme érdekében.

Az önkormányzatok szerint több rendőrre van szükség ahhoz, hogy a településeket közbiztonságát biztosítani tudják. A Belügyminisztérium (BM) hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: nagyon hiányzik több ezer tapasztalt rendőr. A BM önkormányzati szövetségek részvételével konzultációt tartott, amelyen Hatala József országos rendőrfőkapitány beszámolt a települések közbiztonsági helyzetéről. Arról, hogy több rendőr kell a településekre, a helyhatóságok képviselői beszéltek - olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták, hogy az önkormányzatok elismerték a szaktárcának az elmúlt egy évben a közbiztonság javítása érdekében tett lépéseit. Kiemelték a "három csapás" törvény megalkotását, illetve a szabálysértési törvény szigorítását. Az önkormányzatok a közlemény szerint felkérték a kormányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy még több rendőr teljesítsen szolgálatot a települések közbiztonságának védelme érdekében.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!