szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kommentelő erőszakos hozzászólásai miatt támadja a Magyar Nemzet az Index hírportált.

"Az Index című internetes portálon megjelent cikkek, illetve az oldalról elérhető blogok kommentjeire bár szigorú szabályok vonatkoznak, ezeket – úgy tűnik – maga az üzemeltető sem veszi túl komolyan" - írja a pénteki Magyar Nemzet, amely egy hozzászóló miatt támadja az Indexet.

A napilap azt kifogásolja, hogy "hetekig olvashatók olyan bejegyzések, amelyek nyíltan megsértik Magyarország jogrendjét. A szolgáltatónak módjában áll ezeket törölni; mégis több olyan megszólalást találtak, amelyek a jobboldallal szembeni nyílt erőszakra, sőt Orbán Viktor megölésére buzdítanak". Mint írják, az oldal üzemeltetője nem tehető felelőssé azért, amit álnevek mögé bújt felhasználók beírnak, azért viszont már igen, ha ezek elérhetőségét fenntartja.

A Magyar Nemzet egy hozzászóló kommentjeiből szemezgetett; a terribad álnevű kommentelő a NATO-val lövetné a miniszterelnököt, fideszes politikusokat verne és vadászna Orbán szavazóira. Cikkében a napilap fontosnak tartja megemlíteni, hogy a legdurvább hasonló megnyilvánulások korábban Gyurcsány Ferenc környezetéből érkeztek. A lap ezt arra alapozza, hogy a kormányt rendszeresen bíráló Dániel Péter ügyvéd egyik Facebook-bejegyzéséhez erőszakra buzdító hozzászólások érkeztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 14 éves lány találmánya járulhat hozzá a koronavírus legyőzéséhez

Egy 14 éves lány találmánya járulhat hozzá a koronavírus legyőzéséhez

Obama volt EU-nagykövete: Az elnökválasztás az amerikai demokrácia jövőjéről szól

Obama volt EU-nagykövete: Az elnökválasztás az amerikai demokrácia jövőjéről szól

Az ELTE kutatói megvizsgálták, hány éves korukban milyenek a kutyák

Az ELTE kutatói megvizsgálták, hány éves korukban milyenek a kutyák