szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Otthonról is elérhetőek az interneten a földhivatali adatok, közöttük az ingatlanok tulajdoni lapja.

©

Ezentúl akár otthonról is elérhetőek az interneten a földhivatali adatok, közöttük az ingatlanok tulajdoni lapjai is a most lezárult fejlesztésnek, a TakarNet24 projektnek köszönhetően - jelentette be Farkas Imre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közigazgatási államtitkára kedden. Farkas Imre a megbízható föld- és ingatlan-nyilvántartást a jól működő piacgazdaság egyik fontos követelményének nevezte, egyben jelentős lépésnek az e-közigazgatás rendszerének szélesítésében.

Az új elektronikus adatszolgáltatást a www.foldhivatal.hu internetcímen érhetik el az állampolgárok, ügyfélkapu-regisztrációval. Az E-hiteles tulajdonilap-másolat ára 3600 forint, a nem hiteles tulajdoni lapé 1000 forint.

A szolgáltatás a nap 24 órájában elérhető bankkártyás elektronikus fizetéssel. A tulajdoni lap első része (havonta 20 darab) ingyenesen is lehívható. Az ingatlan azonosítása helyrajzi szám alapján a leggyorsabb, de a térképi és az ingatlan címe szerinti keresésre is van lehetőség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!