szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár több száz, a 86-os út mentén élő lakos is beperelheti az Állami Közútkezelő Kht.-t, miután néhány hete egy bősárkányi házaspár precedens értékű pert nyert az életminőség, illetve az ingatlanértékek csökkenése miatt - közölte az MR1-Kossuth Rádió. Az érintett kilenc település lakói és képviselői Hegyfalun gyűltek össze, hogy megtárgyalják, perelnek-e.

A résztvevők az MR1-Kossuth Rádió riporterének azt mondták, nyitott ablak mellett már csak ordítozva tudnak beszélni, pihenni a szabadban nem lehet, nagyobb a balesetveszély, folyamatosan romlik az ingatlanok állapota, és a házak szinte eladhatatlanná váltak az óriási zaj miatt.

A helyiek a kamionforgalom korlátozását, elterelését szeretnék elérni, és első körben peren kívül próbálnak megegyezni, levélben fordulnak kárigényükkel a közútkezelőhöz, ám ha ez nem hoz eredményt, megkeresik a nyertes per ügyvédjét, és akár több százan is pert indítanak az áldatlan állapotok megszüntetéséért - olvasható a beszámolóban.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kirúgták a takarítót, aki megvert egy 16 éves pécsi diákot

Kirúgták a takarítót, aki megvert egy 16 éves pécsi diákot

Hatalmas ügynökös lebukással búcsúzott az NDK parlamentje – 1990. szeptember 28.

Hatalmas ügynökös lebukással búcsúzott az NDK parlamentje – 1990. szeptember 28.

Betiltatná az Apple óráit egy szabadalmi troll

Betiltatná az Apple óráit egy szabadalmi troll