szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pótdíjat kell fizetniük a speciális várakozási engedéllyel rendelkező nyíregyházi orvosoknak, ha nem tudják igazolni, hogy sürgősségi esetet láttak el abban az időpontban, amikor a város valamelyik fizetőparkolóját ingyen használták – írja a Kelet-Magyarországra hivatkozva a nol.hu.

Nem a kiszabott összeg, hanem az eljárás bántja az orvosokat, akik szerint jogszerűtlenül jár el a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. valamennyi sürgősségi orvosi ellátáshoz kiadott várakozási engedéllyel rendelkezővel szemben, amikor pótdíjfizetési felszólítást küld a fizetőparkolók „jogtalan” használata miatt - olvasható a lapban.

Az egyik panaszos orvos szerint a sürgősségi orvosi ellátáshoz kiadott érvényes várakozási engedélye feljogosítja őt arra, hogy a kijelölt zónákban, illetve övezetekben díjmentesen várakozzon. A Kelet-Magyarország úgy tudja, a szolgáltató cég több hasonló szituációba keveredett orvost kért meg arra, hogy dokumentumokkal igazolja, kit és hol látott el sürgősségi ellátás keretében a bírságolási időpontokban. Az egészségügyi törvény értelmében egyetlen egészségügyi szolgáltató sem adhat ki ilyen betegadatokat – érvelnek az orvosok.

A városüzemeltető cég illetékese szerint azonban a jegyzői hatáskörben kiadott engedély csak indokolt esetben (sürgősségi ellátás) használható, és nem arra szolgál, hogy a kártyatulajdonosok ingyen parkoljanak autójukkal, miközben rendelnek vagy ügyeiket intézik. Az utóbbi időben elszaporodtak az ilyen engedéllyel való visszaélések, így ha nem tudja igazolni a tulajdonosa, hogy valóban sürgősségi orvosi ellátás miatt parkol jegy- vagy bérletvásárlás nélkül a fizetős zónában, a jövőben is pénzbüntetésekre számíthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy asztmásoknál már bevált gyógyszer látványosan gyorsíthatja a koronavírus-betegek felépülését

Egy asztmásoknál már bevált gyógyszer látványosan gyorsíthatja a koronavírus-betegek felépülését

"Csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire"

"Csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire"

Balesetet okozott egy férfi Egyházashetyénél, majd megpróbálta a feleségére kenni

Balesetet okozott egy férfi Egyházashetyénél, majd megpróbálta a feleségére kenni