szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jövőben a nevelőtestület az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatja meg, ha a diák igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a húsz tanítási órát - olvasható a kormány.hu oldalon kedden közzétett tájékoztatóban.

A rendelet módosítása szerint a jövőben a nevelőtestület az egyéb, a most pontosítva meghatározott feltételek fennállásakor az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatja meg, ha a tanuló igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a húsz tanítási órát. Korábban a nevelőtestület az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatta meg, ha az igazolatlan mulasztások száma meghaladta az igazolt mulasztások számát.

Az intézményvezetők részére összeállított, a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló rendelet módosítását összegző tájékoztató szerint - egyéb jogszabályhelyekkel összhangban - pontosították a szakmai képzés foglalkozásairól történő mulasztással kapcsolatos szabályozást is.

A tájékoztató kitér arra is, hogy a 2010. december 31-ig az Oktatási Hivatal részeként működött regionális igazgatóságok, illetve a jegyzők, főjegyzők által ellátott egyes közoktatási feladatok - így például a független vizsgabizottságok működtetésével, a nem állami, nem helyi önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények működésének engedélyezésével összefüggő feladatok - átkerültek a fővárosi és megyei kormányhivatalok feladatkörébe.

A közoktatási intézmények működési engedélyének kiadásával kapcsolatban további változás, hogy az engedélyt, vagy az engedélymódosítás iránti kérelmet május utolsó munkanapjáig, a közoktatási törvény szabályai szerinti egyéb átszervezés esetén július utolsó munkanapjáig kell benyújtani a területileg illetékes kormányhivatalhoz - hívta fel a figyelmet az államtitkárság.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban

Évtizedek óta nem volt ilyen enyhe az influenzajárvány Németországban

Autómentessé teszik a hétvégén az Andrássy utat Budapesten

Autómentessé teszik a hétvégén az Andrássy utat Budapesten

Becsatornáznák a rendőrséghez az autós szabálytalanságokról készült videókat

Becsatornáznák a rendőrséghez az autós szabálytalanságokról készült videókat