szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felajánlotta lemondását Eiselt György, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára a tárca vezetőjének.

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Devecserben arra az újságírói kérdésre, nem gondolkodik-e a helyettes államtitkár felmentésén, miután Eiselt Györgyöt egy ügyben gyanúsítottként kihallgatták ki, azt válaszolta: a Belügyminisztérium érdeke, hogy bebizonyítsa, a gyanú árnyéka sem vetődhet rá. Hozzátette: Eiselt György felmérte a helyzetet, ezért önként felajánlotta a lemondását, fenntartva azt, hogy ártatlan és semmilyen bűncselekményt nem követett el.

Sajtóinformációk szerint a helyettes államtitkárt hivatali vesztegetéssel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanú szerint 2009-ben luxusautót bérelt a Nemzeti Közlekedési Hatóság akkori stratégiai főigazgatójának az Eclipse Zrt., mely társaság a mostani "kémbotrányban" is érintett, és amelyben pozíciót töltött be Pintér Sándor lánya is. A cég néhány hónappal később ötmilliárd forintos állami megbízást kapott az eredetiségvizsgálat informatikai rendszerének kidolgozására.

Eiselt György (balra) egy korábbi sajtótájékoztatón
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ütközés, baleset után Verstappen nyerte a Forma-1 futamát

Ütközés, baleset után Verstappen nyerte a Forma-1 futamát

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?