szerző:
Blikk
Tetszett a cikk?

Újra kisbabát vár H. Zsuzsanna, aki 2008. május 4-én a harmadik gyermekét szülés után a mélyhűtőládába rakta – számolt be a Blikk.

Megint kisbabát vár H. Zsuzsanna, aki öt évvel ezelőtt mélyhűtőbe tette gyermekét a szülés után. Az eddig házi őrizetben lévő asszony a Blikk információi szerint már a harmadik trimeszterben jár. Hatósági felügyeletét már feloldották, hogy eljárhasson a terhesgondozásra, amit a lap szerint rendszeresen meg is tesz. Hiába várja azonban negyedik gyermekét, az előző kisfia haláláért még felelnie kell.

Az már kiderült: „közepesnél súlyosabb fokú" depresszióban szenvedett az asszony, amikor a fagyasztóba tette kisfiát. A könyvelőnő esetéről több orvos vitatkozott éveken keresztül, ugyanis nem volt egyértelmű, hogy milyen tudatállapotban követte el a gyilkosságot. H. Zsuzsannát idáig számos orvosszakértő látta, de mindenki mást mondott. Az egyik szerint a nő egészen pontosan tudta, mit tesz, a másik szerint viszont a kétgyerekes anya nem fogta fel cselekedete súlyát.

Az egyre bonyolultabb ügy bírája kérte az Egészségügyi Tudományos Tanács állásfoglalását, a szakma szaktekintélyei azonban azt mondták, egyik vélemény sem maradéktalanul helyes. Így javasolták egy újabb szakértő bevonását.

Most – kevéssel a bírósági ítélet előtt – egy negyedik mondta ki a végső szót. A Blikk szerint a most elkészült véleményben az áll, hogy a nő „közepesnél súlyosabb fokú" depresszió­ban szenvedett, vagyis depresszív zavara volt a bűncselekmény idején. Ez annyit jelent, hogy a nő a szülés utáni időben enyhén korlátozott volt abban, hogy felmérje, mit tesz. Annyira stresszelt a szülés időpontjában, hogy az agya kiiktatott egyfajta külső kontrollt, amely segített volna felmérni, hogy ha a hűtőbe rakja, azzal meggyilkolja a gyermekét.

Az ügyben a tárgyalás augusztus végén folytatódik. Dr. Magyar György ügyvéd szerint óriási jelentősége van az elmeállapotnak a csecsemőgyilkosságok megítélésében. "A büntetés, mivel korlátozott volt ügyfelem beszámíthatósága, korlátlanul enyhíthető. A bírói mérlegeléstől függ, hogy milyen lesz a büntetőjogi felelősségre vonás" – tette hozzá az ügyvéd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyarokat a járvány sem tartja vissza, ostromolják a várakat

A magyarokat a járvány sem tartja vissza, ostromolják a várakat

Már gyűjtik a pénzt a töltőtollak Teslájára, magyarok találták ki

Már gyűjtik a pénzt a töltőtollak Teslájára, magyarok találták ki

Kiszámoltuk, mennyivel lesz olcsóbb lakást venni a csokosoknak 2021-től

Kiszámoltuk, mennyivel lesz olcsóbb lakást venni a csokosoknak 2021-től