szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Második olvasatban a jövő évi költségvetésről, valamint a gazdasági növekedés alakulásával összefüggő idei 100 milliárd forintos költségvetési "lyuk" befoltozásához szükséges intézkedésekről is tárgyal ma kezdődő, kétnapos, kihelyezett ülésén a kormány.

A kabinet - az MTI információi szerint lovasberényi ülésén - áttekinti, hogyan áll a már meghirdetett programok, köztük a Széll Kálmán Terv megvalósítása.

Orbán Viktor múlt szerdán az MR1-Kossuth Rádiónak azt mondta, újabb, néhány százalékos államadósság-csökkentés bejelentésére készül, az intézkedés forrása ismét a nyugdíjrendszer átszervezéséből felszabaduló pénz lesz. A TV2-nek adott másnapi interjújában beszélt arról is, hogy a költségvetési "lyuk" betöméséért emelhetik a szerencsejáték, az alkohol és a cigaretta jövedéki adóját.

Múlt pénteken a miniszterelnök újságírók előtt védelmi intézkedések megtételét is előrebocsátotta a legsérülékenyebb társadalmi csoportok érdekében, valamint szükségesnek nevezte az áfafizetéssel kapcsolatos visszaélésekkel összefüggésben az adóbehajtás hatékonyságának javítását. A kormányfő kitért arra is: a vállalkozásoknak visszafizetendő 250 milliárd forintnyi forgalmi adó ügyét is rendezni kell, úgy, hogy a költségvetési hiánycél ne kerüljön veszélybe.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ideiglenes engedélyt kapott az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyaga, de még mindkettőre várni kell

Ideiglenes engedélyt kapott az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyaga, de még mindkettőre várni kell

Halálra késeltek egy 19 éves fiatalt a IX. kerületben

Halálra késeltek egy 19 éves fiatalt a IX. kerületben

Csalók hirdettek nyereményjátékot az Aldi nevében

Csalók hirdettek nyereményjátékot az Aldi nevében