szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azt támogatom, hogy a novemberi kongresszus radikális változtatásokat hajtson végre az MSZP struktúrájában és az alapszabályban is – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Mesterházy Attila pártelnök.

Mesterházy Attila azt mondta a Magyar Hírlapnak: a novemberi kongresszuson három fő napirendi pont lesz: az ideológiai program vitája és elfogadása, a szakpolitikai program vitára bocsátása, valamint a párt alapszabályának módosítása.

A Népszabadság ugyancsak hétfői számában arról írt, hogy elkészültek az MSZP megújításával és reformjavaslatok kidolgozásával megbízott munkacsoportok dolgozatai. A lap emlékeztetett: Tukacs István vezetésével a pártgazdálkodás reformját készítik elő, a volt házelnök Katona Béla teljesítményértékelési rendszert és etikai kódexet készít elő, Molnár Zsolt szervezési igazgató pedig a párt szervezeti átalakításával kapcsolatos javaslatok elkészítését koordinálja.

Utóbbi dokumentum ismertetése során a lap kitért rá, hogy kikötnék: a mindenkori országos elnökségben nem lehet egyharmadnál magasabb a kormánytagok aránya, és az elnök, illetve elnökhelyettes nem lehet egyidejűleg a kabinet tagja. Ezzel együtt egyfajta "mértéktartó összeférhetetlenség" bevezetését is szorgalmazzák, ami összesen két párttisztség betöltését engedélyezi a vezetők számára – írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!