szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen 47 feketemunkásra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőrei egy Heves megyei zöldségfeldolgozó üzemben.

A 69, munkaerő-kölcsönző cégek által közvetített dolgozó közül mindössze huszonkettőt foglalkoztattak szabályosan. Volt olyan munkaerő-kölcsönző társaság, amely egy dolgozót sem jelentett be a hatóságoknál.

Az őszi betakarítási munkákhoz kapcsolódó akciósorozat részeként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves megyei adóellenőrei a vámigazgatóság szakembereivel együttműködve foglalkoztatási ellenőrzést végeztek a zöldség-gyümölcs feldolgozással foglalkozó vállalkozásoknál.

A szabálytalankodó vállalkozásoknak a mulasztással arányos – a legsúlyosabb jogsértés esetében milliós nagyságrendű – mulasztási bírság mellett, akár 12 napra is felfüggesztheti a tevékenységét a hatóság – közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!