szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a rendőrnek a büntetését, akit korábban pénzbüntetéssel sújtottak, mert egy folyamatban lévő nyomozásról információkat szolgáltatott egy férfinak.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Baranya Megyei Bíróság döntését, és a 43 éves Sovák Sándort hivatali visszaélés miatt marasztalta el, egyben kötelezte 200 ezer forint megfizetésére. Az információt kérő és így az ügyben felbujtóként közreműködő 38 éves Süli Lajost öt hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A többszörösen büntetett előéletű Süli Lajos azt szerette volna megtudni, érintett-e egy folyamatban lévő, magánokirat-hamisítás gyanújával folyó büntetőügyben. Megkereste Sovák Sándort, aki a nyomozásról 2009 januárjában felvilágosítást adott neki, annak ellenére, hogy a nyomozásban nem vett részt és annak menetéről nem volt joga információkkal szolgálni.

A két férfi ellen eljárás indult, de arra, hogy milyen kapcsolatban álltak egymással, nem derült fény. Arra viszont igen, hogy Süli Lajos végül is nem volt érintett a magánokirat-hamisításban. A jogerősen elítélt rendőr a pénzbüntetés megfizetésével mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, így ha felettesei engedik, rendőrként tovább dolgozhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Járványügyi zárlat alá vették a Mészáros gyerekek zánkai konténervárosát

Járványügyi zárlat alá vették a Mészáros gyerekek zánkai konténervárosát

Medián: Fáradnak és megosztottak a járványkezelés megítélésében a magyarok

Medián: Fáradnak és megosztottak a járványkezelés megítélésében a magyarok

Hiába a világjárvány, a fociklubok értéke folyamatosan nő

Hiába a világjárvány, a fociklubok értéke folyamatosan nő