szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bodó Sándor, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 51 százalékának megszerzésével nyerte a vasárnapi időközi országgyűlésiképviselő-választást a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú, püspökladányi központú választókerületben.

A tizenhárom települést magába foglaló körzet 40 476 választásra jogosult polgárának 20 százaléka, 8090 ember járult az urnákhoz vasárnap, közülük 4139-en támogatták a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnökét - ismertette Keserű László.

A második helyen a Jobbik által támogatott Rigán István végzett 33 százalékos eredménnyel (2675 szavazat). Őt 14 százaléknyi szavazattal az MSZP-s támogatással indult Bangóné Borbély Ildikó követi (1137 szavazat), míg a Szociális Unió jelöltjére, Bányász Róbert Sándorra a szavazók 1 százaléka (102 szavazat) voksolt. Galyas István független jelölt csütörtök délután visszalépett.

A választást azért kellett kiírni, mert a térség fideszes országgyűlési képviselője, Arnóth Sándor márciusban autóbaleset áldozata lett. A korábbi időközi választás két fordulójában - június 5-én és 19-én - a részvétel nem érte el az 50, illetve a 25 százalékos érvényességi küszöböt. A mostani választás október 2-ai első fordulója ismét az alacsony részvétel miatt bizonyult érvénytelennek. Az időközben megváltozott jogszabály miatt ezúttal nem volt érvényességi küszöb, a mandátumot a legtöbb szavazatot elnyerő képviselő kapja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Liam Neeson akciófilmjét nem túl sokan nézték meg, de így is listavezető lett

Liam Neeson akciófilmjét nem túl sokan nézték meg, de így is listavezető lett

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt

Putyin ingyenes földjuttatással népesítené be Szibériát

Putyin ingyenes földjuttatással népesítené be Szibériát