szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott festményeket rendelt, szerinte az általa felkért 15 művész az elmúlt 150 év legfontosabb eseményeit örökíti meg. Nézze meg, milyenek lettek a - többek között a 2006. október 23-i lovasrohamról - készült képek.

Mint arról beszámoltunk: festményt rendelt a 2006. október 23-i lovasrohamról a kormány. A képet 14 másikkal együtt az új alaptörvény díszkiadásának illusztrálására használják majd fel.

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott szerint az általa felkért 15 művész az elmúlt 150 év legfontosabb eseményeit örökíti meg. A festményekre több mint 20 millió forintot költ a kormány a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénzügyi keretéből.

Fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!