szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Válaszút elé állította a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Árok Kornélt, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnökét: Pécsett vonulós tűzoltóként szolgál, vagy távozik a szervezettől - írja a Népszabadság. Árok szerint a számára legkevésbé elfogadható ajánlatot kapta.

Az önkormányzati tűzoltóságokat január 1-jével ismét állami kézbe vették, de az OKF személyzeti főosztályáról már december 30-án keresték Árokot, és január 2-ára személyes beszélgetésre hívták - írja a Népszabadság oldala.

A lapnak Árok Kornél, aki egyben a kormány ellenzékének számító Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke is, elmondta: közölték vele, hogy a továbbiakban függetlenített érdekképviseleti vezetőként nem dolgozhat, hanem vissza kell térnie eredeti beosztásába. A januártól hatályos szabályozás szerint ugyanis a szervezett munkavállalók után igénybe vehető munkaidő-kedvezmény legfeljebb a havi munkaidő tíz százaléka, és ez nem vonható össze. Korábban minden két szakszervezeti tag után járt egy óra, amelynek felhasználásáról a szakszervezet maga dönthetett.

Árok Kornél Kaposváron él, a munkája azonban Budapesthez köti, ezért úgy látja, hogy a számára legkevésbé elfogadható ajánlatot kapta. Lakóhelyétől új szolgálati helyére több mint két órát kellene utaznia, ennek ellenére néhány napos gondolkodási időt kért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fideszes belvillongás Siklóson: kirúgták a várfürdő üzemeltetőjét

Fideszes belvillongás Siklóson: kirúgták a várfürdő üzemeltetőjét

Agüero lekezelően megragadta az asszisztensnő vállát, mégsem büntetik meg

Agüero lekezelően megragadta az asszisztensnő vállát, mégsem büntetik meg

Az én hetem: Lackfi János hőse nem akar úgy járni, mint Borsodban az ellenzék

Az én hetem: Lackfi János hőse nem akar úgy járni, mint Borsodban az ellenzék