szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Számítástechnikai rendszer elleni bűncselekmény vétsége miatt vádat emelt a tatabányai ügyészség Tétényi Éva esztergomi polgármester sajtófelelőse és segítői ellen - erősítette meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a Fidesz esztergomi szervezetének pénteki közleményét.

"A polgármester asszony önkéntesei még 2011 márciusában bezárkóztak a volt alpolgármesteri irodába (...) két, arra nem jogosult személy a hivatal informatikai rendszerében kutatott" - írta közleményében a szervezet, ismertetve, hogy az ügyben a jegyző tett feljelentést. A Fidesz közleménye név szerint említi V. I. sajtófelelőst.

A párt esztergomi szervezete azt írta, hogy "a vádlottak vélhetően törvényt sértve jutottak be az esztergomi polgármesteri hivatal informatikai rendszerébe, hozzáférve akár az esztergomi polgárok adataihoz is".

Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóreferense azt mondta, a vádemelés alapja a jogosulatlan belépés az informatikai rendszerbe. A cselekménnyel kapcsolatban károkozást a vádirat nem említ - tette hozzá.

Az MTI által az egyik vádlottól megszerzett vádirat megállapítja, hogy két vádlott a harmadik vádlott által biztosított kulccsal bejutott az épületbe és az általa átadott jelszóval a polgármesteri hivatal "számítástechnikai rendszerébe az annak védelmét szolgáló intézkedés kijátszásával jogosulatlanul beléptek, és azt használták".

V. I., aki társadalmi munkában látja el a sajtófelelősi tisztséget, az MTI kérdésére azt mondta, az ártatlanság vélelme az ítélethozatalig mindenkit megillet, folyamatban lévő ügyben csak egy nyilvános tárgyaláson tisztázódhat a helyzet, ezért márciusban várja sajtó képviselőit is az első tárgyalásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Megkérdezték a YouTube-ot, mikor oldják fel Donald Trump tiltását

Megkérdezték a YouTube-ot, mikor oldják fel Donald Trump tiltását

A dohányboltok is nyitva maradhatnak

A dohányboltok is nyitva maradhatnak