szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg egy csaló akart pénzt szerezni az interneten úgy, hogy egy daganatos szombathelyi kisfiú részére szervezett gyűjtést - tudta meg a TV2. Azt írta, hogy a donorszerv csak néhány napig életképes, ezért sürgősen pénzre van szükség, mert különben nem végzik el a transzplantációt. Csakhogy a helyi kórházban nem tudnak ilyen betegről, ráadásul így nem is szoktak pénzt gyűjteni. Azt javasolják, hogy mielőtt feltétel nélkül pénzt adunk valakinek, járjunk utána a történet valódiságának.

Egy férfi néhány hónapja egy közösségi oldalon tett közzé egy felhívást, miszerint egy daganatos kisgyerek vár átültetésre a szombathelyi Markusovszky kórházban, a donor megvan a transzplantációhoz, az engedély is, de anyagiak, támogatás hiányában nem tudják elvégezni az átültetést. A felhívás szerint ezek "az utolsó percek, a donor még 9 napig életképes".

A TV2 Tények azonban úgy tudja, egy újságíró leleplezte a csalókat és kinyomozta, hogy nincs ilyen beteg a kórházban, majd a csalásról értesítette a rendőrséget is. A felhívásban megadott szám most már elérhetetlen.

A csaló nem adott meg bankszámlaszámot, mert a sürgető határidő miatt azt kérte, hogy futárpostával küldjenek pénzt. Semmilyen pontos adatot nem adott meg az állítólagos kisfiú betegségéről, viszont minél hamarabb szeretett volna pénzhez jutni.

A TV2 megkereste a kórházat is, ahol telefonon megerősítették, hogy ilyen betegük valóban nincs, és nem is tudnak arról, hogy bárkinek így pénzt gyűjtöttek volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A CDU saját elnökét javasolja kancellárnak

A CDU saját elnökét javasolja kancellárnak

Gombok nélküli iPhone-on dolgozik az Apple

Gombok nélküli iPhone-on dolgozik az Apple

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek