szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZOSZ szerint a Széll Kálmán Terv 2.0. tervezett adóemelései a háztartások egy részének elviselhetetlen terhet jelentenek, miközben a program végrehajtásával nem lesz több biztos munkahely, egyre kevesebben jutnak a tisztes megélhetést biztosító jövedelemhez, a közszolgáltatások pedig drágulnak, vagy nem működnek majd.

A szövetség keddi közleményében kifejti: a kormány ugyan rádöbbent a valóságra, de téves következtetésekre jutott, mert az államháztartás gondját döntő részben a következetlen gazdaságpolitikai lépések és az elhibázott adórendszer okozza. A kormány kizárólag az államháztartási hiány csökkentését helyezte politikája középpontjába, és ennek érdekében újabb és újabb lakossági terhek bevezetésére készül - írják. Retorikájában a munkavállalókra számít, akikre mindenkor építeni lehet, mert értéket teremtenek, és dolgozni akarnak. Tetteivel azonban egyre lehetetlenebb helyzetbe hozza őket - fogalmaznak.

A sárgacsekk-adó minden magyar háztartás kiadásait több tízezer forinttal növeli meg évente - írja az MSZOSZ. Előre látható, hogy jelentős részük nem lesz képes viselni ezeket a terheket. A tervezett adóemelések eredményeképpen minden jövedelem folyamatosan veszíti el vásárlóértékét - áll a közleményben.

©

Az MSZOSZ emlékeztet Orbán Viktor hétfői brüsszeli beszédére, amelyben a kormányfő azt mondta: "a magyarok fegyelmezetten elfogadják a kihívások miatt szükséges változásokat". Az MSZOSZ  cinikusnak tartja ezt a kijelentést, amely véleménye szerint jól tükrözi a kormány viszonyát a választókhoz Magyarországon.

"Ahol kísérlet sincs arra, hogy az érintettekkel egyetértésben szülessenek döntések, ahol hangzatos jelszavak mögé bújva szegi meg nap mint nap az ígéreteit a választásokon győztes erő. Ezeknek az intézkedéseknek következtében értelmét veszti az a kormányfői üzenet is, hogy: aki többet dolgozik, az jobban is élhet" - fogalmaznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!