szerző:
MTI/hvg.hu

Az FM1 Zrt csődvédelem alatt áll, valamint ideiglenes fizetési haladékot kapott, így a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának nincs joga felmondania a társaság médiaszolgáltatási szerződését – így reagált szerda délután a Neo FM-et üzemeltető társaság a Médiatanács szerda délelőtti döntésére.

A hatályos jogszabályok értelmében ideiglenes fizetési haladék vagy csődvédelem alatt "az adóssal kötött szerződéstől nem lehet elállni, vagy azt nem lehet felmondani arra hivatkozással, hogy az adós a fizetési haladék időtartama alatt tartozását nem egyenlíti ki". Tekintettel arra, hogy a fizetési haladék egy nappal korábban már hatályba lépett, az FM1 Zrt. ezért nem tehet mást, mint hogy az ügyet a jogászokra bízza – olvasható a cég közleményében.

A társaság még nem kapott hivatalos értesítést a hatóság döntéséről. Közleményük szerint az ideiglenes fizetési haladék miatt értetlenül állnak az előtt, hogy a médiatanács a felajánlott 483,9 millió forint értékű értékpapírt nem fogadta el óvadékként, és határozott a műsorszolgáltatási jogosultság visszavonásáról. Ezzel megszüntette ugyanis még a lehetőségét is annak, hogy az FM1 Zrt. eleget tudjon tenni fizetési kötelezettségének – vélik.

Az FM1 Zrt.-től közölték azt is, hogy a közelmúltban tárgyaltak befektetőkkel, de a megbeszélések állításuk szerint a hatóság kommunikációjának hatására megszakadtak, így kevés esélyt látnak arra, hogy a hitelezők a pénzükhöz juthassanak.

Az FM1 Zrt. június 19-étől ideiglenes fizetési haladékot kapott tartozásai rendezésére a bíróságtól, a társaság számára öt napon belül kell kijelölnie vagyonfelügyelőt a bíróságnak.

Az NMHH szóvivője a médiatanács szerdai ülése után jelentette be, hogy a testület felmondta a társaság médiaszolgáltatási szerződését, mert a körülbelül 750 millió forintos kötelezettséget felhalmozó rádió a június 18-i határidőig nem kezdte meg törleszteni tartozását. Kiricsi Karola azt is közölte: a Neo FM harminc napon belül fellebbezhet a hatóság döntése ellen.

Földes Ádám, az FM 1 Zrt. vezérigazgatója hétfőn jelentette be, hogy egy félmilliárd forintos váltót nyújtottak be a hatósághoz, és tovább akarják működtetni a Neo FM-et. Ugyancsak hétfőn közölték azt is, hogy akár 1 forintért is odaadnák a rádiót annak, aki átvállalja annak tartozásait. A Médiatanácstól úgy reagáltak, hogy nem tudják elfogadni a felajánlott értékpapírt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Baleset volt a Margit hídon, de már jár a villamos

Baleset volt a Margit hídon, de már jár a villamos

Szereti a Call of Dutyt? Egy hétig ingyen lehet játszani az új résszel, csak le kell tölteni

Szereti a Call of Dutyt? Egy hétig ingyen lehet játszani az új résszel, csak le kell tölteni

Gyatra a magyar alma, de ekkora pofonra nem számítottak a termelők

Gyatra a magyar alma, de ekkora pofonra nem számítottak a termelők

Ronaldo góljával a Juventusé a Szuperkupa

Ronaldo góljával a Juventusé a Szuperkupa

Ónos eső miatt adtak ki riasztást

Ónos eső miatt adtak ki riasztást