szerző:
pecsma.hu
Tetszett a cikk?

Lekapcsolták a kommandósok a roma gárdavezért csütörtökön délután Pécsen. Bagó Ferencre éppen akkor csaptak le, amikor a pecsma.hu portál fotósa akarta őt lefényképezni a háza előtt. A férfi korábban azt mondta ugyanis, hogy fasiszta jelképet rajzoltak otthonára. Bagó Ferenc néhány órája a Facebookon tagadta a roma gárda alapítását.

A kommandósok háza előtt vártak a férfira. Bagó Ferenc egy tévéfelvételről tartott haza, és a portál fotósának autójából kapták ki. A fotóst is bevitték a rendőrségre, de miután tisztázta magát, elengedték, a roma gárda vezére viszont bent maradt - arról egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás, pontosan miért.

Bagó Ferenc, a Pécsi Roma Egyesület tagja, és szerdán derült ki, hogy Roma Gárda szervezésébe fogott. A férfi büntetett előéletű, többször volt már börtönben.

A gárdatoborzást a pecsma.hu cikke szerint csütörtökön már szerette volna letagadni, de saját honlapja tanúsága szerint még mindig roma gárdavezérnek nevezi magát.

A helyi Pécs TV Pont Ma című hírműsorában a Jobbik önkormányzati képviselője, Gyimesi Gábor mellett Bagó is megszólalt. Elmondta, hogy megjárta a börtönt, többször, több mindenért büntették már meg, és most nem akarnak mást, mint megvédeni a romákat.

Gyimesi Gábor jobbikos képviselő felháborítónak tartotta, hogy a többségi társadalom elleni fegyverkezésre szólítottak fel. Megjegyezte: a különböző roma programokra több tízmilliárd forintot költöttek, a kormányok eddig rengeteg hibát követtek el, és rendkívül nehéz helyzetbe hozták a cigányságot.

Ezzel a cikk szerint Bagó Ferenc is egyetértett. „Közös a cél” – mondta. Nincs más esélyük, vagy alkalmazkodnak, vagy kidobják őket az országból, de a romák nem kapnak munkát idehaza. Bagó szerint ők nem szítanak polgárháborús hangulatot – tette hozzá.

Bagó Ferenc a Facebookon Daflics ezredesként korábban adományokat gyűjtött, egyebek mellett fegyverekre. Nemrég viszont már azt írta, hogy "NEM vagyunk ROMA GÁRDA! MCOBH Béke Fenntartó Csoport vagyunk!"

A Baranya Megyei Rendőrkapitányságtól az üggyel kapcsolatban azt közölték, hogy „Roma Gárda” néven nem létezik, nem működik szervezet. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is a leghatározottabban fellép a jogrendet sértő vagy veszélyeztető, az állampolgárok nyugalmát megzavaró cselekményekkel szemben, és törvényes eszközökkel megakadályozza a jogellenes szervezetek létrehozását, működését – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel Maradonát

A Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel Maradonát

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez