szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újra Jávor Benedeket választotta meg frakcióvezetőnek az LMP parlamenti képviselőcsoportja szoros szavazati eredménnyel a frakció kétnapos, tisztújítással egybekötött csillebérci ülésén – derült ki a voksolás után tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Jávor Benedek elmondta, Schiffer András korábbi frakcióvezető indult még a posztért. Kérdésre válaszolva ismertette azt is, hogy a szavazati arány 8:7 volt.  

A képviselőcsoport újraválasztotta a frakcióelnökség korábbi tagjait, vagyis továbbra is Szabó Tímea, Karácsony Gergely és Mile Lajos maradtak az LMP frakcióvezető-helyettesei.

Az újraválasztott frakcióvezető - aki mögött a sajtótájékoztatón a párt összes parlamenti politikusa felsorakozott - azt mondta, hogy a voksoláson megmutatkozó csekély többség mutatja: mindkettejük elképzelései fontosak a képviselőcsoport számára. Hozzátette, a következő hónapokban és években arra fognak törekedni, hogy elképzeléseiket közösen tudják megvalósítani.

Sziernte miután a frakcióelnökségben nem történt változás, ezért a párt stratégiája nem fog lényegesen eltérni az eddigiektől. Azt mondta, az elkövetkező hónapokban azokat az ajánlataikat akarják bemutatni, amelyekkel majd a 2014-es választáson is élnek majd. Kijelentette, nem csupán a kormány leváltása a céljuk, de a rendszerváltozás óta eltelt két évtized anomáliáit is orvosolni akarják.

Kérdésre válaszolva hozzátette, nem más parlamenti pártokkal, hanem azokkal a parlamenten kívüli erőkkel akarnak együttműködni, akikkel egyformán gondolkodnak "az Orbán-kormány kétharmadához vezető út kritikájáról".

A képviselőcsoport ülése szombaton folytatódik, ahol az országos választmánnyal kiegészülve az őszi parlamenti ülésszak alatt követendő stratégiát vitatják meg a résztvevők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba

Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba

Ezek most a leginkább megbízható autók egy idei felmérés szerint

Ezek most a leginkább megbízható autók egy idei felmérés szerint

Eltűnt egy 10 hónapos mezőkövesdi kisfiú

Eltűnt egy 10 hónapos mezőkövesdi kisfiú