szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2014-es választásokig bő másfél év van hátra, ennyi idő alatt egy ismeretlent már nem lehet Orbán kihívójaként felépíteni. Kizárásos alapon sem maradhat más, mint Bajnai – olvasható a Véleményvezér blogon.

Mint megírtuk: csütörtökön Medgyessy Péter egykori miniszterelnök azt állította, „Bajnai Gordon az egyedüli személy ma a baloldal köreiben, aki képes integrálni, és tud nehéz gazdasági helyzetet kezelni". Medgyessy Péter kijelentése megdöbbentő – de egyáltalán nem a tartalma miatt – írja a Véleményvezér blog.

A 2014-es választásokig bő másfél év van hátra. Bár ennyi idő sok mindenre elég, arra már valószínűleg nem, hogy az ellenzék egy, a szélesebb közvélemény számára ismeretlen személyt Orbán Viktor kihívójaként fel tudjon építeni. Ilyen gyors és meredek felfuttatásra utoljára 1989-90-ben volt példa, de akkor is csak azért, mert a sajtó kifejezetten kereste és rengeteg megjelenési lehetőséget biztosított azon személyeknek, akiket potenciális ellenzéki vezérnek és miniszterelnök-jelöltnek lehetett gondolni – írják.

Manapság a politikába belépni kívánó új szereplőknek összehasonlíthatatlanul nehezebb a helyzete. Bár új jelentkezők a 4K!-tól a Millán át a Szolidaritásig bőven akadnának, ezen formációk és vezetőik nem az első számú kihívó szerepéért küzdenek, hanem a közvélemény és a fősodratú magyar média érdeklődéséért – ráadásul jobbára sikertelenül. A politikai tapasztalat, érzék és készségek hiánya miatt pedig az „újak" közül csak nagyon kevesen tudják a láthatóság és észrevehetőség határát úgy átlépni, hogy közben ne csináljanak magukból bohócot – gondoljunk csak a Dopemant alternatív köztársasági elnöknek kinevező Millára vagy a véres játék baltás Árok Kornélra – olvasható a blogon. A teljes bejegyzést itt olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!